Príbeh: Zbytočne sa trápila. Bábo prišlo, kedy malo

Terézia sa trápila. Tlak okolia bol jednoducho príliš silný. A ona až príliš bezmocná.

07.07.2015 17:00
rodina, bábätko Foto:
Bábätko vedelo, kedy prísť do rodiny.
debata

Keď spoznala Ivana, bola nadšená. Chlap, po akom stále túžila. Chybička „krásy“: Bol od nej o dva roky mladší. Keď však zbadala, že jemu to vôbec neprekáža, upokojila sa. Vzťah si užívali do poslednej bodky. Keďže si však po predchádzajúcom vzťahu povedala, že dieťa „si spraví“ s mužom, ktorý príde a stačí, aby bol o „chlp“ lepší, intuitívne si svoj „plán“ chcela naplniť. Som šťastná? Som. Prečo by teda dieťa nemalo prísť? Musí, veď čas už nemám žiaden, vravela si.

Žiadna antikoncepcia a do toho jeho rozpačité otázky. Musela to trochu maskovať, inak riskovala, že ujde. Ktorý chlap by chcel okamžite oplodniť ženu, ktorú pozná len zbežne? Ale ona chcela, chcela, chcela! Ako to už chodí, čím viac chcela, tým viac sa jej sen vzďaľovať. Dnes už vie, že dobre sa stalo tak, ako sa stalo. Avšak predtým taká múdra nebola… Vzťah sa teda rútil do krízy a onedlho ho úplne zruinovala.

On chcel neustále diskutovať o ochrane, ona si zúfalo každý mesiac kupovala tehotenské testy. Veď čo ak…! Tlak bol neúnosný, pričom jej nový chlap netušil, prečo má každý mesiac otrasné nálady a jeden deň s ním dokonca nerozpráva. Ale už o tom od kamarátov počul. Veď každá druhá takto prežíva, keď dostane „svoje dni“. Keď to už v sebe nedokázala dlhšie dusiť, vyslovila vetu, ktorej sa tak bála: „Chcem mať s tebou dieťa!“

Ivan zutekal. Doslova. Nestáva sa to len v zaľúbených knižkách, ale aj v reálnom živote. Žiaľ. Rozchod bol rýchly a zbabelý. Ráno sa spolu po prehádanej noci plnej zmätku prebudili, odišiel do práce ako zvyčajne… O hodinu sa však do bytu vrátil, aby si odsťahoval všetky veci a zabuchol za dobre sa vyvíjajúcom vzťahom dvere. Asi navždy. Preľaknutie bolo neuveriteľne veľké a silné. Šialená žena!

Hovorí sa, že ak sú si dvaja súdení, osud ich dá znova dokopy. A to bol aj prípad Terézie a Ivana. Po mesačnej odluke nevydržal a hoci nechcel, začal jej odpisovať na jej zúfalé volania o pomoc plné kriku a beznádeje. Stretnúť sa mali s cieľom, aby si všetko vysvetlili a snáď sa rozišli v lepšom. Aspoň o trochu zjemniť ten ťažký pád. Ivan sa začal z neznámych dôvodov snažiť, aby si ho Terézia zapamätala v tom lepšom svetle. Zažili toho spolu veľa dobrého.

Do kaviarne prihrmela krásna, až mu to vyrazilo dych. Rátal s hocičím. Ale s tým, že ho znovu očarí ako v prvý deň, keď ju stretol na dovolenke a hneď nádherne opálenú v plavkách, s tým ani vo sne nepočítal. A teraz tu bola. Leto, ona v jemnej sexi blúzke, krátkej minisukne. Lepší začiatok ani nemohla vymyslieť. Zábavné bolo, že ani ona návrat neplánovala. Sexi blúzku si práve kúpila a bola prvá po ruke…

Namiesto vysvetľovania sa Ivan tváril, že sa vlastne nič nestalo. Neodolal a obsypal ju superlatívami, ktoré si zaslúžila. Nezáväzne sa dohodli na spoločne strávenom víkende. Sľúbili si, že o nič nepôjde. Ale išlo. Takí uvoľnení sa na chate cítili spolu tak dobre, že neexistovala prekážka, ktorá by im neumožnila pokračovať vo vzťahu, ktorý sa tak krásne rozbehol. Keďže Terézia začala medzičasom študovať, zabudla na svoju posadnutosť otehotnením. A na to osud čakal.

Ups, dva týždne po krásnom predĺženom víkende si zrazu uvedomila, že menštruácia sa skrátka nedostavila. Nerozumela tomu. Mala som na chate plodné dni? Akosi ich už aj počítať zabudla… Jej otázky potvrdil tehotenský test, to už však Terézia s Ivanom mali zaplatenú spoločnú letnú dovolenku, do ktorej sa ani jeden z nich nesilil. O tom, čo ich o deväť mesiacov čaká, vedeli obaja. Ivan túto informáciu prijal s úsmevom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #dovolenka #tehotenský test #túžba otehotnieť #chata #tlak okolia

+ Dôležitý je aj spánok, nezabúdajte na kvalitu a dĺžku.
Nesnažte sa o všetkom rozhodovať sami, poraďte sa s...

+ Nebojte sa, čo má prísť príde, ale môžete tomu aj dopomôcť.
Nenechajte nikoho aby si z vás robil srandu, alebo...