Fakty o láske, ktoré vás prekvapia

Možno ju považujete za chémiu, alebo skutočne za niečo magické. Keď vás však dostane, akékoľvek racionálne funkcie dokáže vyradiť z prevádzky.

26.05.2015 07:00
láska, zamilovanosť, vzťah Foto:
Muži hovoria slová vyznania skôr ako ženy.
debata

Láska je nevyspytateľná, často slepá, ale aj plná faktov, ktorým sa niekedy až ťažko verí.

Muži vyznávajú lásku častejšie

Vo vzťahoch sú považovaní za tých menej citlivých. Štatisticky sú to však ešte stále muži, ktorí vytiahnu slová vyznania na stôl skôr ako ženy. Slová: „Milujem ťa,“ povedia na 90% ako prví práve muži. Pozor, ženy sa však zaľúbia rýchlejšie, iba sú čo sa prejavov a vyznaní o niečo ostýchavejšie.

Rovnaký rytmus srdca

Chcete si odskúšať, či vás partner ľúbi? Môžete ušetriť margarétky a miesto šklbania listov sa sústreďte na srdcový rytmus. Ľahnite si spolu do postele a zistíte, že zamilované dvojice majú synchrónny rytmus srdca. Dokazuje to EKG, ale budete to cítiť aj nahmataním na zápästí. Dokázané je, že rytmus ženského srdca sa zvykne prispôsobovať mužskému tlkotu.

Zamilovanosť je droga

Bez zakrývania pravdy má zamilovanosť na telo podobný vplyv ako kokaín, vrátane vedľajších účinkov. Pri zamilovaní dokážeme viac, organizmus nám šliape na 110%, nepotrebujeme toľko jesť, ani spať, zažívame eufóriu. Podceňujeme však skutočnosť a problémy nám prdu ako maličkosti. O to horšie býva vytriezvenie. Pozor, na zamilovanosti je možné ostať závislým. Narkomani lásky sú sukničkári, neverníci, donchuani, ktorí jednoducho bez ohľadu na rodinné šťastie potrebujú zažívať zas a znova pocit, ktorý im rozbúcha srdce.

Láska zmierňuje bolesť a lieči

Pri bolesti a dokonca aj pri vážnych stavoch v nemocnici, je prítomnosť človeka, ktorého milujete, lepšia ako analgetiká, dokonca aj antibiotiká. Stačí sa držať za ruku s niekým, do koho ste zamilovaná a zrazu bolesť ustupuje a telo mobilizuje imunitný systém. Preto je tak dôležité, aby chorí neboli sami. Je v tom liečivá sila lásky.

Samoľúbosť je základ

Rozlúštenie sporov o tom, či sa priťahujú protiklady, alebo vrana k vrane sadá, je zdá sa na dosah. Psychológovia potvrdili, že najviac sa zamilujeme do človeka, ktorý je nám v niečom fyzicky podobný. Bez okolkov treba povedať, že v živote máme najradšej samých seba a zamilovať sa do čŕt, ktoré vidíme každé ráno v zrkadle, je teda veľmi praktické.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #láska #zamilovanie #vyznanie lásky

+ Nenamáhajte svoju pokožku, doprajte jej starostlivosť akú si zaslúži.
Nové príležitosti na zlepšenie financií sú...

+ Naštudujte si svoje možnosti a začnite sa podľa nich správať.
Mali by ste si uvedomiť, čo ste dokázali a nebyť...