Prečo ženy hrajú orgazmus? Nech je rýchlejšie koniec, prekvapuje anketa

Predstieranie orgazmu nie je pre ženské pokolenie nič výnimočné. Nové výsledky z prieskumu známeho ženského magazínu len potvrdili, čo sa dávno šušká.

27.03.2015 15:00
Muži milujú našu tvár pri orgazme! Ale klamárky... Foto:
Muži milujú našu tvár pri orgazme! Ale koľko zo žien klame?
debata (1)

Ako ukázal výskum časopisu Cosmopolitan na vzorke 2300 žien, až 67 percent z nich predstiera aspoň raz v živote predstieralo vyvrcholenie pred partnerom. Dôvody sa rôznia – kým niektoré vyznievajú ako gesto lásky, iné môžu pánov trochu vydesiť. Zhruba 28 percent žien totiž priznalo, že hralo orgazmus pre to, aby ušetrili partnera od pocitu sklamania. Takmer rovnaký percentuálny počet dám však priznal, že sa im sex zdal pridlhý a chceli ho skončiť skôr – preto hrali vyvrcholenie.

Pri otázkach na možnú príčinu, prečo sa ženám nepodarí dosiahnuť s partnerom orgazmus, sa ženy vyslovili rôzne. Presne polovica opýtaných pomenovala situáciu tak, že cítia „že už sú takmer tam, ale nedokážu prekročiť pomyselnú hranicu“.

Približne 38 percent dám vyslovilo ako dôvod neschopnosti dosiahnuť vrchol nedostatok stimulácie klitorisu a o tri percentá menej žien sa domnieva, že dôvodom je nesprávna stimulácia klitorisu partnerom. Až 32 percent však tiež uviedlo ako jeden z dôvodov, že sa pri súloži nedokážu uvoľniť a majú hlavu plnú myšlienok, prípadne sa zamýšľajú nad tým, či dobre vyzerajú!

Nový prieskum však priniesol aj pozitívnejšie správy, keď tvrdí vo svojich zisteniach, že väčšina žien zažila orgazmus vo svojom živote minimálne raz. Prvý orgazmus však ženy zažívajú rôznymi spôsobmi. Napríklad pri masturbácii, orálnom sexe, ale dokonca aj pri kúpaní sa so sprchou s masážnou hlavicou.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #prieskum #žena #orgazmus #Cosmopolitan #súlož #predstieranie

+ Choďte sa prejsť na chvíľu do prírody, čerstvý vzduch vám urobí dobre.
Môžete mať svoj názor, len ho musíte...

+ Vysušené a popraskané ruky riešte s dermatológom, pomôže vám.
V tíme dokážete viac ako sami, porozmýšľajte nad...