Prečo sa v spálni venovať tantre?

Tantra je tak trochu ako joga. Nemusíte prestupovať na inú vieru, aby ste si mohli vychutnať telesné benefity, ktoré ponúka.

25.03.2015 09:00
sex, vzťah, intimity Foto:
Vnímať telo partnera každým zmyslom obohacuje potešenie.
debata

Pravdou je, že ide o prastarú duchovnú náuku prameniacu z hinduizmu aj budhizmu a jej úlohou je zjednotenie protikladov. No to vás v posteli pri intímnom osvetlení až tak trápiť nemusí.

Majte oči otvorené

Pri tantrickom milovaní sa oči nezatvárajú. Netreba predsa myslieť na niekoho iného, ale vnímať telo partnera. Milovanie s otvorenými očami automaticky navodzuje aj vyššiu mieru aktivity, inšpirácie a lásky. Veď vnímať telo partnera každým zmyslom obohacuje potešenie.

Dýchanie

Predstavuje základnú techniku milostného zážitku. Tantra pokladá sex za meditáciu a podobné je preto aj dýchanie. Dýchať treba pravidelne a hlboko. Žiadne kŕčovité stiahnutie bránice. Najprv hrudník, potom brucho, dýchajte rytmicky a uvoľnene. Stačí tento spôsob dýchania udržať počas celého milovania. Vtedy zakúsite, čo to znamená, keď majstri tantry hovoria, že dych rozvádza silu rozkoše do celého tela.

Predĺžte si sex

Jedna z dôležitých zásad tantrického sexu je udržať vrcholný pôžitok čo najdlhšie a neprehnať sa ním ako tajfún. Na orgazmus netreba spomínať, ale ho prežívať. V stave vrcholnej rozkoše sa treba prestať hýbať, držať sa v náručí, zhlboka dýchať a penis nech ostane vo vagíne v nehybnosti. Sústreďujte sa na prežívanie slasti a predýchajte ju ako sa vraví do celého tela. Toto si počas jedného milovania zopakujete trikrát, štyrikrát, čím viac vydržíte, tým lepšie. Prežijete pocity, ktoré sa porovnávajú s božskou extázou. Modlitba zdá sa nemusí byť len na kolenách, aj keď aj toto môže byť vaša obľúbená milostná poloha.

Tantra je oslava lásky

Ovládanie sexu je prítomné takmer v každej náboženskej praxi. Nábožensky sa sex často démonizuje, v tantre ide o presný opak. O božskú aktivitu a energiu, intímne prežívanie najkrajších životných okamihov s milovanou osobou. Sex je v tantre vyvrcholením vzájomnej lásky a nežnosti, ktorá sa vystupňuje do tých najkrajších orgazmov. Najkrajším darom tantry však zrejme po fyzických technikách ostáva, že jej pozitíva sa dajú prežívať len s niekým, koho naozaj milujete.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #láska #intimity #milovanie #sexuálne techniky #tantra

+ Podporujte svoju imunitu vitamínmi, práve to vaše telo potrebuje.
Ak neviete pokračovať dnes nie je práve váš...

+ Doma môžete cvičiť tiež, otázkou je len či naozaj chcete.
Finančná nezávislosť je bližšie, ako si myslíte....