Hrať orgazmus sa niekedy vypláca. Príde potom aj skutočný...

O tom, že ženy predstierajú orgazmus, vás asi presviedčať netreba. Konieckoncov, podľa výsledkov z prieskumov je vysoko pravdepodobné, že podobnú skúsenosť máte za sebou aj vy.

06.03.2015 07:00
sex, vzťah, intimity, orgazmus Foto:
Hranie orgazmus môže byť v istom prípade prospešné. Ako?
debata (1)

Z výskumu, ktorý ešte minulý rok zverejnil magazín Journal of sexual archives, vyplynulo, že až 80 percent žien musí vyvrcholenie v posteli „uhrať“. Zaujímavé sú však aj dôvody, prečo tak robia.

Podľa ankety, na ktorej sa zúčastnilo bezmála 500 žien, je najčastejším dôvodom simulovania orgazmu snaha vyhovieť partnerovi a nezraniť jeho city. Na druhom mieste skončil strach a neistota zo sexuálneho kontaktu. Štvrtým dôvodom bola snaha o rýchle ukončenie sexuálneho styku. Najzaujímavejší je však ten tretí – falošný orgazmus kvôli zvýšeniu vlastného prežitku počas sexuálneho styku.

Znie to až neuveriteľne, ale pravdou je, že hraním vyvrcholenia môže nežné pokolenie niečo získať. Podľa sexuálnej expertky Tracey Coxovej, ktorá spolupracuje s britským Daily Mail, bude tento dôvod pravdepodobne vychádzať z podobnej bázy ako pri práci psychológov s depresívnymi pacientmi. Psychológovia často nútia pacientov v depresii k úsmevu, pričom vykazujú, že často sa predstieraný úsmev mení na úsmev skutočný.

Podľa žien v štúdii, ktoré predstierajú orgazmus, aby sa následne mohli viac vzrušiť ony samy, je na celom procese zaujímavé sledovať, ako hraný orgazmus rozpáli partnera. A jeho vzrušenie zase prináša vášeň žene.

Expertka však upozorňuje, že hranie orgazmu by v partnerských vzťahoch nemalo prichádzať na začiatku (hoci to tak najčastejšie býva). V takom prípade totiž hrozí, že partner vás telesne nikdy dokonale nespozná a jeho predstava o tom, že je schopný doviesť vás k vrcholu, bude založená na nesprávnych základoch. Partneri by sa podľa Coxovej nemali báť spoznávať a spoločné milovanie takpovediac „cvičiť“. Pravdepodobnosť, že postupne nájdu osvedčené cesty a spôsoby k vyvrcholeniu, je potom omnoho vyššia.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #sex #žena #pozitívne myslenie #orgazmus #predstieranie

+ Malé kroky vedú k veľkým zmenám v zdraví a športe.
Nevyberajte si tú najjednoduchšiu cestu, nie je to poslanie...

+ Pozor, čo dnes zjete, škodíte tým svojmu žalúdku a črevám.
Čas na zmenu kariéry? Nasledujte svoje srdce a...