Upokojte chlapov! Priemerný penis meria 13,1 centimetra, tvrdia vedci

Priemerná dĺžka mužského penisu v pokojnom stave je 9,16 centimetra, pri erekcii potom 13,12 centimetra.

04.03.2015 07:00
penis, erekcia, prieskum Foto:
Žiadna extrémna dĺžka, ale skôr podpriemer pod hodnotami, o ktorých sa doteraz hovorilo. To sú výsledky veľkého prieskumu o priemernej dĺžke mužského penisu.
debata (1)

Dospeli k tomu britskí vedci na základe výskumu u viac ako 15 000 mužov z rôznych kontinentov. Závery výskumu v utorok zverejnil medzinárodný urologický časopis BJU International.

Nezávislý výskum tiež podľa vedcov ukázal, že priemerný obvod penisu v kľude je 9,31 centimetra, pri erekcii 11,66 centimetra. Britský odborník a spoluautor projektu Dávid Veal povedal, že zistené údaje majú pomôcť lekárom uisťovať mužov, že veľkosť ich penisu je normálna. Mnoho mužov sa totiž podľa nich zbytočne trápi pocitom, že ich mužstvo je príliš malé.

Štúdiu vypracoval britský národný výskumný zdravotný ústav NIHR za pomoci Kráľovskej univerzity v Londýne a nadácie Maudsley NHS. Zapojilo sa do nej 15 521 zdravých mužov vo veku 18 až 68 rokov z Nigérie, Turecka, Jordánska, Francúzska, Južnej Kórey, Tanzánie, Egypta, Británie, Iránu, Talianska, Indie, Nemecka, Kanady, Grécka, Bulharska a Spojených štátov amerických.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #penis #vedci #dĺžka #centimetre #sebaistota

+ Nie je každý deň dobrým dňom, snažte sa ho sami čo najviac vylepšiť.
Pri najlepšom myslení sa nenechajte...

+ Nebuďte negatívny, práve naopak, konečne máte dôvod na úsmev.
Úspech príde vtedy keď sa budete snažiť a...