Čo stojí za príťažlivosťou sexuálneho násilia?

Ženský sen o znásilnení je už verejným tajomstvom. V kinách aj na knižnom trhu kraľujú ságy s motívom sado – maso.

28.02.2015 08:00
sex, vzťah, intimity Foto:
Sex je nástrojom plodenia, ale aj prejavom nadradenia a podradenia.
debata (2)

Drsnejšie dobrodružstvá sa však stále skrývajú pod oponou nehy a láskyplných dotykov. Je však nad slnko jasné, že násilie v ľudskej populácii ku kopulácii jednoducho patrí.

Viac krvi viac pôžitku

Meredith Chivers, univerzitná profesorka, tvrdí, že za príťažlivosťou BDSM techník stojí stimulácia našich nervových zakončení vďaka intenzívnejšiemu prekrveniu. Po zviazaní tela, alebo jeho priškrtení, prietok krvi v niektorých častiach zintenzívni pocity. V tele sa začínajú okrem adrenalínu vytvárať aj prirodzené opiáty, ktoré by za iných okolností mali tlmiť bolesť. Pri sexuálnych praktikách spojených so zdravou mierou násilia, je však bolesť kontrolovaná a tak sa po jej uvoľnení ocitnú v krvi látky, vďaka ktorým sex chutí viac. Preto sa hovorí, že kto raz skúsi BDSM techniky, ostane im verný.

Násilie je v DNA

Zapísané v ľudskom géne. Dominancia a submisivita patria k ľudskej rase a fungujú prakticky všade v prírode. Je jedno, či ste dominantnou ženou, alebo naopak submisívnou. Prípadne sa viete zhostiť oboch úloh. Potrebujete partnera v opačnom garde. Vystupňovanie sexuálneho vzrušenia na psychickej úrovni hovorí o jedinom. Sex je nielen nástrojom plodenia, ale aj prejavom nadradenia a podradenia. Čím viac tieto úlohy pri sexe vyznačíme o to aj prežívanie celého aktu bude intenzívnejšie. Človek je živočích, ktorému je hierarchia vlastná. V sexe je skvelé si ju občas pripomenúť.

Bolesť a orgazmus

Tieto centrá sú v mozgu nesmierne blízko pri sebe. Preto môže malá intenzívna bolesť vyvolať orgazmus. Navyše bolesť evokuje vyplavovanie neurotransmiterov v mozgu, ktoré zrýchlia prenos vzruchov. Aj bežné dráždenie klitorisu tak so štipcom na bradavkách dostane úplne nový rozmer. Mužov nesmierne vzruší, ak im tesne pred orgazmom jemne uštipnete miešok. Vtedy dosahujú neskutočné orgazmy. Je to práve preto, že správna miera bolesti v mozgu odpáli dynamit, vďaka ktorému sú aktívne dve centrá mozgu tesne pri sebe a dochádza medzi nimi ku komunikácii. Vďaka miernej bolesti pred vyvrcholením môže telo na pár sekúnd dokonca upadnúť do orgazmického tranzu. BDSM je skrátka doplnok, ktorý zvyšuje mieru potešenia zo sexu a netreba si ho vychutnávať len ako divák.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #intimity #sexuálne násilie #sexuálne techniky

+ Správna zdravá životospráva sa ukáže aj na vašej pokožke.
Načo vám je sláva a peniaze, keď vás doma nikto...

+ Výsledky neoklamete, preto buďte radšej úprimný hneď od začiatku.
Nebojte sa neustále, kazí vám to vykonávať...