Ženská ejakulácia - skutočne existuje?

Tak málo žien ju zažilo... Vyvoláva to logické špekulácie: Skutočne ženská ejakulácia existuje?

24.02.2015 07:00
sex, bod G Foto:
Je či nie je?
debata

Otvorene o sexualite

Skutočne vraj existuje. Prvýkrát v histórii sa o nej zmienil Aristoteles. Pýtate sa, prečo potom o nej rozpráva tak málo žien? Odpoveď na túto otázku môže byť prostá: Ešte stále je na svete málo žien, ktoré dokážu o svojej sexualite rozprávať otvorene. Striekanie niektoré ženy irituje, pretože nechápu, odkiaľ tekutina prichádza. Veľa z nich sa domnieva, že ide o moč. Iné ženy vôbec nie sú schopné ejakulovať. Sexuologička Anja Drews v rozhovore pre nemecký časopis Brigitte vysvetlila, že bod G jednoducho nemajú všetky ženy rovnako vzrušivý. Práve od neho závisí ejakulácia.

Hotový prúd

Vysvetlila ďalej, že ak je bod G stimulovaný – nachádza sa päť centimetrov hlbšie vo vagíne na hornej strane pošvy. Pri orgazme alebo intenzívnom vzrušení môže vytrysknúť tekutina z koncovej časti močovej trubice. Môže sa to stať, ale, samozrejme, nemusí. Individuálne tiež je, koľko toho je. Môže ísť len o zopár kvapiek, ale aj o hotový prúd.

Až po 40-tke?

Dá sa tento „výstrek“ trénovať? Žena by sa na to nemala fixovať – túžiť prežiť ženskú ejakuláciu, hovorí ďalej sexuologička. Oveľa dôležitejšie podľa jej slov je, že si sex s partnerom či masturbáciu bude užívať. „Sú ženy, ktoré vravia, že striekali až po štyridsiatke, alebo až pri partnerovi, s ktorým si spolu sexuálne dobre sadli.“

V pozícii hore

Na otázku, či možno striekanie docieliť skôr pri sexuálnom styku (dráždením penisom) alebo prstami, sexuologička odpovedala: „Komu čo viac vyhovuje. Prstami môže partner dráždiť bod G, alebo si ho môže dráždiť žena sama. Tiež to môžu vyskúšať spolu pomocou vibrátora. Existujú tiež sexuálne pozície, pri ktorých je bod G dráždený intenzívnejšie.“ Ako príklad uviedla tzv. jazdkyňu (žena v pozícii hore) – sedieť na partnerovi by žena mala tak, aby jej penis stimuloval bod G. Ďalšou možnosťou je tiež „dogy style“, pozícia „na psíka“, odzadu.

Za bodom je lekár

Zaujímavosť: Bod G je pomenovaný po Ernstovi Gräfenbergovi, nemeckom lekárovi, ktorý túto erotogénnu zónu opísal vo svojom článku v roku 1950.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #sexualita #ejakulácia #vagína #stimulácia #vzrušenie #bod G #jazdkyňa

+ Zdravé stravovanie je tak dôležité ako pravidelný tréning.
Spríjemniť deň si môžete aj bez veľkého míňania...

+ Prechladli ste, nerobte paniku, nepotrvá to dlhšie ako dva dni a budete fit.
Nakúpte veľa zeleniny a...