Váš partner stále mlčí? Môže sa schyľovať k rozchodu

Aké sú dôvody jeho večného mlčania? Lámete si nad tým hlavu?

28.01.2015 13:00
hádka, kríza Foto:
Nemáte si čo povedať? Kde je chyba?
debata

Jedným z dôvodov môže byť blížiaci sa rozchod. Partner síce ešte žije vedľa vás, ale už je presvedčený, že si nemáte čo povedať. Je to vlastne len také dožívanie vzťahu. Partner je nešťastný, bez života a rozhodnutý pre rozchod. Len sa stále nevie odhodlať k ráznemu kroku. Má momentálne iné priority, ako napríklad prácu, takže vzťah už nemá čas ani chuť riešiť. Jednoducho v ňom iba existuje. Potichu.

Netreba však hneď myslieť na to najhoršie. Za partnerovým mlčaním môžu byť aj problémy v práci. Stres, nezhody s kolegami či nadriadenými, ktoré ho uberajú o energiu. Nechce sa pred vami sťažovať, tak svoje problémy drží v sebe. To však neznamená, že o nich nepremýšľa aj doma, čo pre vás môže byť mätúce. „Miluje ma ešte?“ Môže byť jedna z vašich častých otázok. Je dôležité, aby ste si k nemu našli cestu a pomohli mu, aby sa pred vami „otvoril“. Rozprávať sa aj o problémoch do vzťahu patrí, prízvukujte mu to a buďte trpezlivá.

Konverzáciu môže „zabíjať“ aj rutina. Vzťah ovládne nuda a vy sa nedokážete „naladiť“ na spoločnú vlnu. Vaše rozhovory sa zväčša končili hádkou a tak radšej mlčíte. Tvrdohlavo a dlhodobo. Pozor! Ak sa spolu nenaučíte komunikovať a zvládať nedorozumenia tak, že si o nich poviete, môžete váš vzťah dostať do slepej uličky. A z tej sa už návrat nemusí podariť. Dajte partnerovi priestor, aby vám povedal, čo sa mu páči a čo nie, vypočujte ho bez veľkých emócií. Snažte sa nevidieť stále len svoju stranu problému, buďte ústretová.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #rozchod #hádky #mlčanie

+ Dajte prednosť varenej strave, na rýchle občerstvenie zabudnite.
Nemusíte byť dobrý vo všetkom, každý je dobrý v...

+ Zabudnite na kávu, prednosť dnes dajte zelenému čaju.
Nemusí vám všetko vyjsť na prvý krát, je to v poriadku,...