Príbeh: Mám predsa hrdosť. Určite sa nerozplačem!

Koľko predsavzatí a pračudesných zákazov ste si vo svojom vzťahu dali vy? A viete prečo? Pozrite sa im na zúbok!

28.01.2015 17:00
plač, nárek, plačúca žena Foto:
Zaprisahávate sa, že plakať vás nikdy neuvidí?
debata

Čoraz väčšia panika

Všimli ste si, že existujú témy, ktoré váš partner nerád alebo neochotne rieši? Môže to byť hocičo. Zoznámenie s rodičmi, dieťa, svadba… Ako s tým naložiť? Vy už veľmi chcete, niekde ste čítali, že netreba tlačiť na pílu, no provokuje vás to čoraz viac. Pretože keď sa chvíľu problému nevenujete, o mesiac-dva sa spamätáte a prepadne vás ešte väčšia panika. Lebo veci stoja na mieste.

Plakať ma neuvidí

Máte dovolené sa rozplakať a s veľkou istotou to spravíte, predovšetkým ak sa „zaprisahávate“, že máte svoju hrdosť a on vás teda plakať neuvidí. „Všetky moje kamarátky boli vydaté, už chystali prvé alebo druhé bábätká, bruchaté, ale žiadna nebola "čakateľka“, ako ja," hovorí 25-ročná Zuzana. Milana spoznala už ako osemnásťročná. Prvé roky boli úžasné, ďalšie by už nazvala „zvykom“ a tie posledné už dokonca uvažovala o rozchode.

Stojíme na mieste

Prečo? Lebo vzťah stál na jednom mieste. „Veľmi ma to trápilo. Pokúšala som sa tieto témy nadhodiť, no Milan zakaždým znervóznel. Na všetko mal ale svoju odpoveď. Ženiť – vraj on sa nechce, bábätko – ešte nie. Veľmi ma ranilo, keď som sa neskôr dozvedela, že jeho sestra o nás uvažovala ako o krstných rodičoch. Milan odmietol – neveril nášmu vzťahu? Schyľuje sa u nás k rozchodu? Alebo sa len opäť bojí zodpovednosti,“ pýtala sa.

Som pripravená a on…

Tieto otázky jej samozrejme nedali spávať. Zakaždým sa však vynorilo to predsavzatie o tom, že plakať ju neuvidí. „Ľúto mi to však prišlo raz na dovolenke. Mala som plodné dni. Nemohla som si to nevšimnúť, pretože som mala nafúknuté brucho a veľké bolesti. A vtedy mi prišlo veľmi smutno. Cítila som, že už som pripravená, kým on si stále "dáva pozor“. V tom akoby všetko, čo som v sebe dusila a nútila sa nevyťahovať, vyplávalo na povrch. Rozplakala som sa ako malé dievča."

Všetko sa zmenilo

A ten plač mal na počudovanie veľký zmysel. Nielenže ju Milan doteraz nikdy nevidel plakať, ale pochopil, že ju nechce stratiť. „O náš vzťah sa starám ja, on len tak "pláva“. A vtedy mu došlo: Ups, veď ja ju môžem stratiť," vysvetlila Zuzana. Hoci o bábätku ešte jasná debata neprebehla, niečo veľmi podstatné sa v ich vzťahu zmenilo. „Náš vzťah som odvtedy delila na etapu pred plakaním a po ňom,“ skonštatovala. A neľutovala, že to nespravila skôr. Veď všetko má predsa svoj čas.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #rozchod #sobáš #panika #plač #bábätká #zodpovednosť #zvyk #hrdosť

+ Zdravé stravovanie je tak dôležité ako pravidelný tréning.
Spríjemniť deň si môžete aj bez veľkého míňania...

+ Na slnku a pri vode síce chutí aj chladený nápoj, ale pozor na tie alkoholické.
Informujte sa vo...