Stále v sebe živíte falošnú nádej? Už sa vyrovnajte s jeho odchodom

Zotavovanie po rozchode si nerobte ešte ťažším.

17.12.2014 15:00
rozchod, smutná žena Foto:
Po rozchode je ťažko.
debata

Ak ste práve vy tá opustená, prežívate tesne po rozchode šok. Môže trvať pár dní, počas ktorých vám myšlienky trielia hlavou a realite zatiaĺ stále nedokážete uveriť? „Je to pravda alebo len sen?“ Predpokladáte, že každú chvíľu sa prebudíte a zlý sen sa rozplynie. Bohužiaĺ, váš rozchod sa vám neprisnil, ale skutočne nastal.

A keďže mozog šokujúcej správe odmieta uveriť, vy si stále nahovárate, že partner si to musí každým dňom rozmyslieť a vráti sa. Odprosí na kolenách, vy budete robiť pár dní drahoty no potom sa všetko vráti do starých koľají. Ale ani tento scenár sa vám nevyplní.

A tak začnete robiť fatálne chyby. Jednu za druhou, ktoré vám iba škodia a rozhodne vám nepomáhajú pochopiť realitu a začať sa s rozchodom vyrovnávať.

Neživte v sebe falošnú nádej. Nehovorte si, že ho to prejde, že oľutuje ani že sa vráti s prosíkom. Možno sa tak stane, ale nie hneď, o pár mesiacov. Ale to je pre vás dlhý čas na to, aby ste žili ako v hmle. Čo najskôr prijmite rozchod ako fakt. V žiadnom prípade ho citovo nevydierajte, aby sa k vám vrátil. On by odmietol a vy by ste sa cítili ešte oveľa horšie, lebo by ste od neho počuli opakované „nie, nemilujem ťa“. Nevnucujte sa a neponúkajte sa mu. Vy ste preňho minulosťou a ak neprestanete s jeho prenasledovaním, začne byť na vás naozaj zlý. Chce mať pokoj na vlastný život prípadne nový vzťah, pre ktorý vás možno opustil. Znie to kruto, ale do jeho plánov vy absolútne nezapadáte a ste preňho už iba problémom, ktorý chce zo svojho života odstrániť. A ak to nepôjde slušne, tak to pôjde inak. Pripravte sa na to, že s vami nebude jednať v rukavičkách.

Priatelia vám v najťažších chvíľach pomôžu. Je skvelé, ak sa máte komu vyžalovať, s kým prežiť zopár nocí. Ale napokon sa s rozchodom vyrovnávate len vy sama, nikto to neurobí za vás. Nezťažujte si situáciu tým, že sa budete oddávať spomienkam či ľútosti donekonečna. Čím skôr sa z rozchodu vyleičite, tým skôr môžete začať hľadať novú lásku.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #smútok #rozchod #partner #trápenie

+ Zamerajte sa na konzistentnosť, to je kľúč k úspechu.
V práci bude pre vás ťažké sa rozhodnúť, popremýšľať nad...

+ Hoďte starosti za hlavu a uvoľnite svoju myseľ.
Prijatie finančnej rady od experta vám môže otvoriť oči....