Príbeh: Návšteva u rodičov zmenila vzťah naruby

Martinin vzťah sa dal nazvať hocijako, len nie tradične. Prechádzala neustálymi krízami – chvíľu si myslela, že sa s Petrom musí rozísť, veď ich vzťah nikam nesmeruje.

18.12.2014 17:00
rodina, návšteva, Vianoce Foto:
Všetko sa zmenilo. K lepšiemu.
debata

Potom prišla dovolenka. „Odkladala som rozchod na neurčito, lebo po najväčšej kríze prišli pokojné dni. A ani neviem ako, oslavovali sme tretie výročie,“ porozprávala.

Netradičné bolo na tom vzťahu všetko. Najčudnejšie isté tajomno, ktorému nerozumela. Na rozdiel od nej bol totiž Peter introvert. A to dosť veľký. „Lenže mne to neprekážalo. Som síce extrovert, ale čím ďalej, tým mám radšej pokojnejšie dni – vyložiť si doma pri telke nohy, milovať sa s partnerom, alebo cestovať. Často sme si predlžovali víkendy niekde v krásnom wellness hoteli, to nás stmeľovalo,“ vysvetlila.

Háčikom, ktorý nad ich vzťahom visel, boli jeho rodičia. „Kedy ma konečne ukážeš rodičom. Chcem byť súčasťou tvojej rodiny,“ zdôrazňovala mu. Boli chvíle, kedy kvôli tomu plakala (aj pred ním), vystriedalo ich obdobie, kedy o tomto probléme mlčala, až nastali dlhé mesiace, kedy jej už na tom nezáležalo. Nevedela, aký má dôvod.

Prečo ju vlastne rodičom ukázať nechce. Podľa všetkého mali dobrý vzťah. „Tak buď sa hanbíš za mňa alebo za nich,“ vykrikovala. Ale nič nepomáhalo. Muselo to prísť samé od seba a ako inak: úplnou náhodou. „Bolo to nachystané zhora. Niekto veľmi chcel, aby náš vzťah prežil,“ myslí si dnes Martina. Keď už všetkého mala dosť, dohodla si s Petrom stretnutie v kaviarni. Téma bola jasná: Musíme sa vážne porozprávať.

Čo čert nechcel, len čo Peter vstúpil do kaviarne, zazvonil mu telefón. Rodičia. Raz za rok prídu do Bratislavy, aj to plánujú mesiace a práve dnes sa tu zjavili, úplne nečakane. Osud to vybavil za oboch. Do hodiny prikvitli do kaviarne za Petrom a Martinou. „Petrova sestra pred dvoma dňami porodila. Mali sa vybrať do Bratislavy v piatok, ale zviezli sa s nejakým známym a chceli u Petra prespať,“ objasnila Martina.

Dôvod na úsmev mala, pretože Peter mal presne 15 minút na to, aby ju na stretnutie s rodičmi pripravil. V čase, kedy už ona mala pripravenú „rozlúčkovú reč“. Narýchlo si prerúžovala pery, upravila blúzku. Nervozitu však zakryť nevedela. „Áno, vedia o tebe, áno, všetko vedia,“ uisťoval ju tiež mierne vykoľajený Peter. A výsledok? „Našli vo mne svoju „ďalšiu“ dcéru,“ skonštatovala Martina.

Bolo to ako osudové stretnutie, ktoré všetko zmenilo. Po rokoch jej povedali, že presne takto si predstavovali Petrovu nastávajúcu. „Boli zo mňa nadšení, ale čo bolo ešte lepšie, ja z nich. Náš vzťah s Petrom sa odvtedy zmenil, zlepšil, všetko sa obrátilo naruby, samozrejme, k lepšiemu,“ pochvaľuje si Martina. Netrvalo dlho a stala sa súčasťou ich rodiny. „Kamarátky mi radili, aby som sa k nemu nesťahovala, že bývať so svokrovcami a ešte mimo Bratislavy, je niečo otrasné, no ja som práve tam našla pokoj, ktorý som celý život hľadala.“

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kríza #presťahovanie #kaviareň #komplikovaný vzťah #stretnutie #svokrovci

+ Choďte sa prejsť na chvíľu do prírody, čerstvý vzduch vám urobí dobre.
Môžete mať svoj názor, len ho musíte...

+ Vysušené a popraskané ruky riešte s dermatológom, pomôže vám.
V tíme dokážete viac ako sami, porozmýšľajte nad...