Sama napriek tomu, že ste vo vzťahu?

Keď sa láska blíži ku koncu, je to ťaživé. Pre oboch.

26.11.2014 17:00
láska, vzťah, problém Foto:
Meliete vo vzťahu z posledného?
debata

Hoci máte partnera, cítite sa viac sama ako kedykoľvek predtým. Čo vám jasne napovie, že vaša láska melie z posledného?

Už sa ani nehádate. Nemáte potrebu zistiť pravdu, neťaží vás svedomie, keď urobíte niečo zlé. Len prežívate a partnera beriete ako stálu a nemennú súčasť vášho života. Ale o jeho život ste sa prestali zaujímať a je vám jedno, s kým a ako trávi čas. Čo vás kedysi „vytočilo“, to už takmer neriešite.

On netuší, že vás v práci povýšili, vy neviete, že on chce so zamestnaním „seknúť“. Nebavíte sa ani o takto dôležitých veciach. Na otázku, ako si sa mala v práci, odpoviete viac ako stručne: „dobre“.

Cítite sa veľmi osamelo. Sedíte sama uprostred tmavej obývačky a rozmýšľate nad tým, čo sa pokazilo. Vaše city vychladli a netušíte, kedy sa to stalo. Koniec predpokladáte, no sama vzťah ukončiť nechcete.

Vyhýbate sa stretnutiam so spoločnými kamarátmi, radšej čas trávite osamote, jeden bez druhého. Je vám trápne chodiť niekam spolu, lebo ostatní by sa okamžite pýtali, čo sa deje. A vy ešte nemáte tie správne odpovede.

O sex nemáte záujem. Vášeň je fuč a vy sa musíte v posteli tváriť vzrušene a vášnivo. Ale unavuje vás to, sex z povinnosti je aj pre vás pomerne náročná úloha. A rada by ste sa jej zbavili.

Obaja tušíte, že čosi nie je v poriadku a to ticho medzi vami je ťaživé. Bojíte sa to vysloviť, opýtať sa toho druhého, ako ďalej a či vôbec. Viete, či aspoň tušíte, že odpoveď by znela: „je koniec“.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #koniec #krach #trápenie #samota

+ Ak potrebujete vyšetriť zrak nemali by ste dlho čakať.
Nesnažte sa potopiť svojich kolegov, práve naopak,...

+ Hydratujte svoje telo, momentálne to potrebuje stále viac a viac.
Nechváľte sa, mohlo by vám to skôr ublížiť ako...