Krúžok s tŕňmi proti onanii či búdka extázy: nová výstava núka všeličo

V Londýne otvorili vo štvrtok výstavu nazvanú Institute of Sexology (Ústav sexuológie), ktorá sa podľa webu BBC opiera o diela tých, ktorí ako Sigmund Freud, Marie Stopesová a Alfred Kinsey pozmenili prístup ľudí k sexu.

21.11.2014 15:28
Britain Sexology Exhibition Foto: ,
Jeden z vystavovaných predmetov na výstave venovanej dejinám a priekopníkom sexuológie v Londýne.
debata

Viac ako 200 erotických predmetov môžu návštevníci zhliadnuť zadarmo v múzeu Wellcome Collection do septembra 2015.

Podľa usporiadateľov expozície existuje v spoločnosti skutočná potreba diskutovať o intímnych otázkach. „Každá generácia si rada myslí, že ona vymyslela niečo nové v sexe. Ale len malá prechádzka po expozícii stačí na to, aby sa spochybnila predstava, že sme odvážnejší a zvedavejší než naši predchodcovia,“ tvrdí kurátorka akcie Honor Beddardová.

Železný krúžok s tŕňmi proti mužskej masturbácii síce vyvoláva husiu kožu a skvele vypovedá o nesmelosti a bojazlivosti 19. storočia, ale iné oveľa staršie predmety napríklad z Ázie a Afriky dokladujú veľkú sexuálnu predstavivosť našich predkov.

K najzaujímavejším okamihom výstavy podľa jej usporiadateľov patrí možnosť si sadnúť do drevenej debny, ktorá podľa jej tvorcu, psychoanalytika Wilhelma Reicha prvej polovice 20. storočia, má viesť k sexuálnej nirváne.

Názov Ústav sexuológie bol vybraný na počesť nemeckého lekára Magnusa Hirschfelda (1868–1935), ktorý je považovaný za priekopníka výskumu sexuálnych praktík a bol prenasledovaný nacistami. Heslom expozície je „Vyzlečte vašu myseľ“.

debata chyba
Viac na túto tému: #sex #výstava #múzeum

+ Nebuďte negatívny, práve naopak, konečne máte dôvod na úsmev.
Úspech príde vtedy keď sa budete snažiť a...

+ Neklamte sami seba, priznajte, že máte problém a riešte ho.
Nepoľavujte, vydržte v tempe a dostanete sa k...