Rozdiel medzi šťastnými pármi a tými ostatnými?

Čo robia šťastné páry inak? Inšpirujte sa!

20.11.2014 15:00
muži, láska, vzťah Foto:
Ste vo vzťahu naozaj obaja šťastní?
debata

Kto by nechcel poznať tajomstvo šťastného vzťahu? Portál „Happify“ zozbieral množstvo dát, ktoré vypovedajú o tom, čo robí ľudí vo vzťahoch naozaj šťastnými.

Napríklad pri šťastných pároch sa na päť pozitívnych reakcií viaže iba jedna negatívna. U párov, ktoré sa blížia k rozchodu, sú reakcie pozitívne a negatívne v pomere takmer 1:1. Čo je výrazný rozdiel v prežívaní šťastných chvíľ.

Aj čo sa komunikácie týka, uvádzajú šťastné páry pozoruhodné výsledky. Týždenne totiž komunikujú spolu až o päť hodín viac ako páry, ktorých vzťah už melie z posledného.

Najšťastnejšie páry v prieskume uviedli, že sex majú dva až tri razy do týždňa. Aj pri pároch, ktoré majú sex len raz do týždňa, sa pravdepodobnosť šťastných pocitov zo života zvýšila o 44 percent.

Aj nové spoločné zážitky môžu pocit šťastia vo vzťahu zvýšiť. Pre páry, ktoré sa často oddávali novým spoločným zážitkom bol vzťah zaujímavejší a veselší. Ďalším faktorom šťastného vzťahu je spoločné zdieľanie úspechu. Ak sa partnerovi v niečom darí, je potrebné mu povedať, že ste naňho hrdá a povzbudiť do v ďalšej práci.

debata chyba
Viac na túto tému: #komunikácia #šťastie #pár

+ Možno oklamete sami seba, avšak lekára a výsledky neoklamete.
Nič nerobte rýchlo, robíte tak len väčšie chyby....

+ Myslite hlavne na seba, doteraz ste mysleli na ostatných.
Pokiaľ niečo potrebujete, nečakáte na zľavy a...