Takto som si to nepredstavovala! Bývate spolu, no spokojná nie ste

Dlho očakávaný krok - spoločný byt - je za vami. Ale on vás stále prekvapuje. Negatívne.

19.11.2014 13:00
nové bývanie, spoločné bývanie Foto:
A je to tu! Spoločné bývanie.
debata

Mýli si vás s matkou?

Ak ste sa nasťahovali do spoločného bytu a on dovtedy žil u rodičov, možno vás postihne tento problém. On – zvyknutý na kompletný servis od mamy, nie je schopný ani zapnúť pračku či pripraviť praženicu. A tak začne automaticky očakávať, že mu poskytnete kompletný servis. Urobte si jasno hneď na začiatku. Ste predsa partneri.

Stále má program mimo domu

Chceli ste byť viacej spolu. A zrazu? On je každý večer kdesi „v lufte“ a vy čakáte a čakáte. Nemáte chuť stále kdesi poletovať ako za čias vysokoškolských štúdií. Zrazu, v spoločnom byte zisťujete, že na trávenie voľného času máte úplne odlišné pohľady. Rýchlo s tým niečo urobte, než bude neskoro.

Vy ste ranné vtáča a on…

Je sobota ráno a vy vyskočíte z postele, tešíte sa na spoločný víkend. On leží v posteli, pozerá televízor a nič sa mu nechce. Je presne obed, keď konečne zamieri do kúpeľne, aby sa umyl. Ale ani poobede nemá chuť na nič akčné, stačí mu ležať doma na pohovke. A vás ide roztrhnúť! Konečne môžete niečo zažiť, spolu, ale on odmieta akúkoľvek činnosť.

O chladničku sa nestará

Iste, očakáva, že v nej vždy niečo bude, ale ako sa tam to „niečo“ dostane a kto to zaplatí, o to sa už nestará. Nebaví ho nakupovanie a kľudne vám to bez výčitiek hodí na plecia. Je na mieste, aby sa aj on správal ako dospelý a nie ako študent na internáte. Povedzte mu, že týmto spôsobom ako pár v jednej domácnosti fungovať nemôžete.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #bývanie #problém #sťahovanie #matka #povinnosti

+ Nie je každý deň dobrým dňom, snažte sa ho sami čo najviac vylepšiť.
Pri najlepšom myslení sa nenechajte...

+ Netrávte dni pred obrazovkou, ubližujete tým len sami sebe.
Nezabúdajte na poistenie, na určitých veciach sa...