Nemáte orgazmus? Tu je príčina!

Ženské telo je uspôsobené k orgazmu. Frigidita v pravom zmysle slova neexistuje, ide len o prístup, aký si zvolíte.

15.11.2014 08:00
sex, vzťah, intimity Foto:
Zlepšite s partnerom mieru vlastnej príťažlivosti.
debata

Medzi najčastejšie príčiny, pre ktoré ženy nedosiahli orgazmus, možno zaradiť štvoricu dôvodov. Paradoxne žiadny z nich nie je postavený na rozmere mužskej pýchy.

Malo sebadôvery

Nikto kto si dostatočne neveril, nedosiahol úspech. Ak preto neveríte, že je možné, aby ste vy dosiahli uspokojenie, nikdy ho nedosiahnete. Je to zacyklená situácia, ktorá navyše uberá ženám snahu milovanie vôbec dosiahnuť do zdarného konca. Sebadôvera súvisí aj s vnímaním seba samej vo vzťahu k partnerovi. Ženy spokojné so svojim telom a vizážou dosahovali orgazmus rýchlo a ľahko. Zatiaľ, čo ženy, ktoré neboli dostatočne sebavedomé aj nahé, mali s dosahovaním orgazmu zásadné problémy. Niekedy možno netreba žiadať od partnera viac, stačí sa iba pozrieť sama na seba v inom spektre a všetko bude lepšie.

Slabá príťažlivosť

Príťažlivosť medzi partnermi nie je konštantná ani nemenná. Orgazmus je vrchol sexuálneho uspokojenia, ktoré priamo úmerne súvisí so vzájomnou príťažlivosťou. Pred tým, ako sa budete zaoberať vylepšením techniky na stimuláciu rozkoše, úprimne si odpovedzte, či vás partner priťahuje. Či vám vyplaší motýle v bruchu, či vzrušenie dokáže vyvolať jediný úsmev, pohľad, dotyk. V prípade, že nefunguje chémia, je na orgazmus malá pravdepodobnosť. Zlepšite s partnerom mieru vlastnej príťažlivosti. Niekedy je to ťažké, najmä po rokoch spolunažívania, ale vedia pomôcť spoločné zážitky, výlety, erotické hry. Obnovte spojenie, uspokojenie z vášne a orgazmus bude hračka.

Hormonálna nerovnováha

V minulosti tento bod v sexuálnom živote figuroval až okolo menopauzy. S príchodom hormonálnej antikoncepcie sme v mnohých veciach sexuálnemu životu pomohli, v inom ho skomplikovali. Hormonálna antikoncepcia má medzi vedľajšími účinkami zníženie ženského libida aj schopnosti dosahovať vyvrcholenie. Ak sa problémy s uspokojením dostavili po užívaní antikoncepcie, je najvyšší čas zmeniť ochranu a navštíviť gynekologickú ambulanciu.

Strach

Z tehotenstva, z odhalenia, zo samotného neuspokojenia. Strach zo zajtrajška, z nesplnených úloh, z čohokoľvek. Strach spôsobuje stres a ten sa postaví medzi vás, partnera a spoločné potešenie. Neschopnosť uvoľniť vlastnú myseľ a tešiť sa z prítomného okamihu je dôvodom sexuálneho kolapsu. Zmiernite strachy aj stres a tešte s z lásky a milovania. Tento postoj rozpustí aj ťažkú frigiditu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #libido #orgazmus #frigidita

+ Nájdite čas na odpočinok a regeneráciu, telo vám poďakuje.
Urobíte si radosť návštevou kaderníckeho salóna....

+ Ak to situácia umožní vyhýbajte sa klimatizácii a silnému prievanu.
Deťom urobíte veľkú radosť ak im kúpite...