Keby ste náhodou nevedeli... Pokorní muži sú pre vzťah lepší!

Ženy lákajú zlí chlapci, hovorí sa často. Ale nové prieskumy naznačujú, že ak ide o vzťah, rozhodne nevíťazia tí drsňáci s trojdňovým strniskom a arogantnými gestami, akých poznáte z filmov.

29.10.2014 17:00
pokora - skromnosť - úsmev - muž Foto:
Podľa odborníkov pokorní ľudia dokážu vnímať reálne svoje prednosti aj nedostatky.
debata

Podľa najnovšieho prieskumu, z ktorého cituje Daily Mail, je skromnosť a pokora dôležitým atribútom príťažlivosti u mužov aj žien. Tím psychológov z univerzity Hope College v Michigane zisťoval, čím dokážu muži pritiahnuť ženy a čo na nich považujú za znak oddaného a romantického partnera. Bola to práve pokora a skromnosť, ktoré sa ukázali ako vlastnosti oslovujúce väčšiu skupinu žien.

Podľa odborníkov pokorní ľudia dokážu vnímať reálne svoje prednosti aj nedostatky, nemajú problém s kritikou a dokážu prijímať aj komplimenty. Sú nápomocní a vo všeobecnosti šľachetní. To oceňujú ako ženy u mužov, tak aj muži u žien.

O výsledkoch informoval odborný magazín Journal of Positive Psychology, pričom výsledky vyplynuli až z troch rozličných štúdií. V každej sa účastníci vyslovili za príťažlivosť skromných adeptov na randenie či vzťah, ktorých im ponúkali v dotazníkoch prostredníctvom opisov či iných techník.

debata chyba
Viac na túto tému: #vzťah #randenie #príťažlivosť #skromnosť #pokora

+ Zmeňte každodennú rutinu a pridajte do nej niečo čo vášmu telu chýba.
Ak ste sa zmýlili nevadí, ide o to či to...

+ Pravidelný tréning zlepší nielen vašu kondíciu.
Nevzdávajte sa pred koncom, inak si vašu smotanu zlizne niekto...