Hlavné znaky, že vzťah narušila nuda

Fakt, že vety typu vyzliekaj sa chcem ťa, sa zmenia na vyzliekaj sa, periem čierne, sú vtipné len preto, že sú až tragicky pravdivé.

19.10.2014 08:00
vzťah, sex, problém Foto:
Pozor, ak vo vzťahu začína chýbať neha a spontánnosť.
debata

Do slova a do písmena vypovedajú pravdu o úpadku partnerského života. Bavíme sa na cudzí účet a myslím, že nás sa to netýka. Až zrazu zahlásime: „Vyzliekaj sa, periem čierne!“

Katastrofa menom úpadok vzťahu

Všimneme si keď dostaneme na výplatu menej peňazí aj to, keď sa vonku ochladí. Lenže vo vzťahu sa snažíme prehovárať, že sa nič nedeje. Je to ako chodiť počas námrazy v sandáloch a tváriť sa, že nám je stále teplo. Vzťahy chladnú a prvé príznaky sa prejavia v posteli. Pozor, ak začína chýbať neha a spontánnosť. Vtedy treba obrátiť kormidlo smerom k dobrodružstvu.

Rovnaké, či rozdielne povahy

Na začiatku je super akí ste rovnakí, podobní, ale často je život s našou kópiou neznesiteľný. Už chýba akýkoľvek moment prekvapenia a to je dôvod, prečo život aj vzťah upadajú. Najviac nevier sa začína práve kvôli nude. Tak ako siahame po čipsoch pri nudnom filme a radi zažijeme adrenalínový zoskok padákom, aby sme nemuseli chodiť iba po zemi. Ak máte pocit, že partnera poznáte tak, že vás už nič neprekvapí, je to hlavný znak nudy, ktorú buď vyženiete, alebo vám dokonale rozleptá celý vzťah.

Je možné niečo zmeniť?

Nad týmto si lámu hlavu odborníci na vzťahy aj neveru. Paradoxne páry, ktoré hľadajú tú pravú lásku, majú na krku len množstvo rozvodov a rozchodov. Niektoré páry dokážu byť šťastné a láska je živá napriek tomu, že oslávia diamantovú svadbu. Zrejme to nie je o dokonalej harmónií ale snahe každé ráno urobiť maličkosť pre lásku. Preto, aby sme si jednoducho nepovedali, že vyzliekať sa nám treba už len pred praním. Môžete sa poznať aj byť rozdielnymi, pozerajte sa však na seba stále ako na objekt túžby. Odhodlanie každé ráno sa do partnera zaľúbiť a nájsť to niečo, čo nás na ňom rajcuje, sa javí ako jediný spoľahlivý recept proti nude vo vzťahu, láske aj posteli.

Kolobeh sexuality

Problém nudy je, že sa nikdy nevytratí sama od seba. Nemáte zrazu chuť na milovanie a to vás koniec koncov ešte viac utvrdí v tom, že to bude nuda. Nuda zas okamžite podnieti k tomu, že sa ani nie je príliš prečo snažiť. Treba spraviť prvý krok a odhodlať sa na zmenu. Je jedno akú, hlavne aby zapálila iskru. Kto rezignuje na snahu neustáleho udržiavania vášne vo vzťahu, sám sa odsúdil k tomu, že vyzliekanie bude rovnako nudné ako pranie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #nuda #sexualita #zmena #úpadok vzťahu

+ Neužívajte pravidelne lieky, pozor aby vám viac neuškodili.
Oddeľte svoju prácu od súkromia, všetci tak budú...

+ Nezabúdajte na vitamíny a tekutiny, vaše telo ich práve teraz potrebuje.
Tvrdo pracujte, ale nezabúdajte na...