5 netradičných benefitov orgazmu

Pokiaľ nemáte orgazmus a nemáte ho dostatočne často, neprichádzate iba o skvelý zážitok, ale o množstvo pozitív.

17.10.2014 09:00
orgazmus. intimity, milovanie Foto:
Počas sexu sa vylučuje niekoľkonásobne viac hormónov šťastia.
debata

Ak by pri orgazme išlo iba o príjemný pocit, rovnaké uspokojenie by nám mohlo prinášať aj počúvanie hudby, prechádzka v lese, alebo čítanie knihy. No nie, telo od orgazmu očakáva celé spektrum benefitov, bez ktorých sa v živote nezaobídeme.

Liek na čkanie

Stane sa to každému. Nepomáha napiť sa, ani zadržať dych. Jeden orgazmus však vylieči čkanie na počkanie. Počas orgazmu sa stimulujú nervy smerujúce z mozgu na všetky orgány v oblasti hrudníka, panvy a brucha. Dochádza k intenzívnym stiahnutiam a uvoľneniu. Stimulujú sa aj nervy zodpovedné za čkanie. Ich prečistenie orgazmom preto prináša okamžitú úľavu.

Liek na každú depku

Hovorí sa, že kto si často užíva sex, nikdy nebude musieť siahnuť po antidepresívach. Musí však dosiahnuť orgazmus, inak hrozí prepad do ešte väčšej depky. Počas orgazmu je telo doslova zaplavené oxytocínom a endorfínmi. Koktailom, vďaka ktorému sa jednoducho nedá cítiť nešťastným. Ide to aj pomocou masturbácie, ale počas sexu sú účinky niekoľkonásobne silnejšie.

Zdravé genitálie

Orgazmus sa javí ako skvelý prostriedok na zdravie pošvy. Sex je jednoducho ako precvičovanie ženských pohlavných orgánov. Pri milovaní, a špeciálne orgazme, sa vagína prekrví, ostane svieža, zvýšená teplota likviduje potenciálne zápaly a vďaka častému orgazmu zostane pružná a „večne mladá“.

Menej bolesti, viac plodnosti

Pravidelný orgazmus je analgetikum na bolestivú menštruáciu. Doprajte si častý sex s vyvrcholením a uvidíte, že menštruáciu zvládnete lepšie. Navyše sa orgazmus osvedčil aj ako bojovník voči endometrióze. Teda spätnému krvácaniu vajíčkovodov do panvovej dutiny, ktoré môže spôsobiť neplodnosť. Orgazmus nie je len o rozkoši, ale aj dobrom zdravotnom stave ženy.

Viac energie

Muži sú po orgazme obvykle na pokraji spánku. Zato ženy sú v stave, že by za nich aj narúbali drevo. Pravidelný orgazmus vás vytiahne z letargie. Dodá energiu, zrazu omnoho viac zvládnete. Budete žiť ako sa hovorí naplno a to všetko len vďaka rozkoši.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #intimity #orgazmus #benefity milovania

+ Nepodliehajte panike, všetko sa čoskoro vráti do normálnych koľají.
Prehodnoťte svoj postoj a začnite na sebe...

+ Začnite jedávať pravidelne, docielite tak, že nebudete priberať.
V práci dosiahnete neuveriteľné veci, vek nehrá...