Ste vo vzťahu s ním naozaj šťastná? Odpovede vás môžu vystrašiť

Ak sa chcete posunúť dopredu, musíte byť k sebe úprimná.

01.10.2014 17:00
láska, vzťah, zamilovať sa Foto:
Porozmýšľajte o živote s partnerom. Aký je?
debata

Na niektoré otázky si musíte odpovedať iba vy sama. Možno žijete vo vzťahu, v ktorom iba prežívate. Utešujete sa, že to predsa nie je až také zlé. Ale skúste byť k sebe úprimná. Ste so svojím partnerom skutočne šťastná? Tu sú otázky, ktoré by ste si mali položiť. A podľa nich sa rozhodnete, či zostanete alebo pôjdete ďalej. Sama.

Máte pri ňom pocit bezpečia?

Môžete sa naňho naozaj spoľahnúť? Delíte sa o svoje starosti a pomáha vám pri ich riešení? Alebo ste s nimi iba sama a všetko leží na vašich pleciach? Ak by ste sa dostali do núdze, bude vám ochotne kryť chrbát a podrží vás nad hladinou? Je natoľko silný?

Dokáže vám spríjemniť bežný deň?

Nehovoríme o období ťažkej zamilovanosti, ale o celkom obyčajných dňoch, aké spoločne prežívate? Vyčarí vám úsmev na perách? Prekvapí vás? Snaží sa, aby ste sa cítili skvelo? Malé radosti sú pre život vo dvojici veľmi dôležité, nemôžete veľa seba iba prežívať.

Rešpektujete ho?

Nemali by ste mať pri partnerovi pocit, že ho stále musíte ťahať dopredu. Nevie si udržať prácu, nevie sa nikomu a ničomu prispôsobiť, nechce na sebe pracovať. Neponúka vám nič, prečo by ste si ho mali vážiť, nemáte ho prečo obdivovať, o rešpekte nemôže byť ani reči.

Rešpektuje on vás?

Aj vaše záujmy či práca by mali byť v centre diania. Mali by ste cítiť jeho podporu pri tom, čo robíte, mal by byť na vás hrdý. Keď všetky vaše aktivity podceňuje alebo berie na ľahkú váhu, nie je to pre vás dobré znamenie.

Chcete byť kvôli nemu lepším človekom?

Je skvelé, ak má v sebe niečo, čím vás inšpiruje k zaujímavým veciam či nejakej pozitívnej zmene. Ak vďaka nemu objavíte v živote ďalší rozmer, posunie vás to ďalej.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #partner #otázky #šťastie

+ Flexibilita a prispôsobivosť vám otvoria nové cesty.
Momentálne nemíňajte peniaze na veci, ktoré nepotrebujete....

+ Neležte ráno príliš dlho v posteli, za ten čas môžete stihnúť niečo lepšie.
Ak chcete, stále je čo robiť,...