Prečo je sex s krajším mužom lepší?

Krása nie je všetko. Nie je vo vzťahu to najpodstatnejšie a ak vo vzťahu ide o priority, nebude na popredných miestach.

13.09.2014 14:00
sex, vzťah, intimity Foto:
Ak sa vám partner skutočne páči, sex bude chutiť bez ohľadu na dĺžku trvania vzťahu.
debata

Neurčuje, či s partnerom ostanete naveky, je však nesmierne dôležitým predpokladom pre kvalitný sex. To, či ste do partnera zamilovaná ovplyvní aj výslednú kvalitu vášho milostného zážitku.

Sex a krása – neoddeliteľné spojenie

Čím viac sa muž žene páči, tým je viac k nemu sexuálne priťahovaná. Táto priama úmernosť platí istejšie ako matematické zákony. Krása dokonca ovplyvňuje sex do takej miery, že sme omnoho viac náchylní mať sex s niekým, kto sa nám páči, ale neplánujeme s ním život, ako s niekým, kto pre nás nie je dostatočne atraktívny, ale inak je skvelý partner pre život. Preto mnoho párov spolu ostáva napriek tomu, že v sexe im nie je čo závidieť.

Môžu za to hormóny

Otázka slobodnej vôle a výberu partnera má zásadné trhliny. Ukazuje sa, že len čo zbadáme istý typ mužov, telá sa začnú správať úplne inak. Naše myslenie túži po spojení a nie je tajomstvom, že ak sa nám niekto príliš páči, aj zábrany idú preč spolu s nohavičkami. Záplava hormónov vie dostať na kolená aj tie najracionálnejšie stvorenia.

Každému sa páči iné

Samozrejme, že sú isté ideály mužskej krásy, ale nie sú absolutistickými mierami. Práve osobné preferencie môžu v sexe veľa znamenať. Možno niektorej nie je pochuti, ak má partner chlpatú hruď, inú ženu práve tento detail zapáli plameňom vášne. A mohli by sme pokračovať ďalej. Práve osobité detaily vkusu môžu často pôsobiť ako fetiš a ak partnera v tejto intencii máte v posteli, sexuálny život pre vás bude skutočne ako napiť sa z oázy.

Môže sa krása „okukať“?

Zdá sa, že nie. Podľa posledných vedeckých štúdií krása nie je rovnaká ako očarenie zo zamilovanosti. Je to ako keď sa nám naveky budú páčiť červené lodičky, alebo biele auto. Osobné preferencie vkusu, fetiše a intencie krásy sa nemenia. Môžu sa formovať, ale nikdy sa nestanú nezaujímavými. To, čo sa nám páči spôsobuje permanentnú rozkoš. Preto ak sa vám partner skutočne telesne páči, sex bude chutiť bez ohľadu na dĺžku trvania vzťahu. Samozrejme, pokiaľ sa partner radikálne fyzicky nezmení, ale to je už úplne iná šálka kávy.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #krása #sexualita #intimity #milovanie

+ Dôležitý je aj spánok, nezabúdajte na kvalitu a dĺžku.
Nesnažte sa o všetkom rozhodovať sami, poraďte sa s...

+ Jedzte, čo vám prospieva, naopak vyraďte nezdravé cukry a tuky. Snažte sa robiť všetko tak ako najlepšie viete,...