Imunita žien ako zrkadlo sexuálnej aktivity

Pri oslabenej imunite vám lekár odporučí ovocie a vitamín C. Vďaka prebiehajúcim výskumom na Kinseyho inštitúte vám miesto doplnkov výživy možno čoskoro predpíše sexuálnu terapiu.

12.09.2014 09:00
sex, vzťah, intimity Foto:
Čím viac sexu, tým viac imunity.
debata

Aj trikrát denne, ak budete v naozaj žalostnom stave. Zdá sa, že imunita žien je omnoho závislejšia na sexuálnom správaní ako tá mužská. Môže za to pochopiteľne menštruácia a prirodzené pochody ženského tela.

Imunita podľa menštruačného cyklu

Na Kinseyho inštitúte je Tierney Lorenz zodpovedný za výskum spojitosti imunity a sexuálneho správania. O zdravotných prínosoch sexu pre tele už nemožno pochybovať. Na programe dňa je však otázka, ako vplýva sexuálne správanie na imunitu ženy. Počas menštruačného cyklu totiž významne kolíše. Je to spôsobené prípravou na materstvo a plodenie. Prvé zistenia ukazujú, že zdravý sex má na imunitu ženy závažný vplyv.

Ochabnutie imunity počas plodných dní

Imunitný systém stojí aj za príbehom likvidácie spermií v ženskej pošve. Podľa Lorenza práve v období ovulácie imunita ženy prirodzene poklesne, aby mali niektoré z milióna spermií preniknúť až k vajíčku a splodiť potomka. Potom sa však karta obráti.

Po sexe imunita rastie ako z vody

Vedci si všimli oslabenie imunity, no všimli si aj ďalší fakt. Príroda sa ešte stále nepripravila na antikoncepciu. Predpokladá teda, že po sexe je vysoká pravdepodobnosť tehotenstva a preto už pár hodín po styku stimuluje aktivitu imunity, aby mohla chrániť matku, nositeľku potenciálneho života od všetkých ochorení. Pokiaľ však organizmus zistí, že k oplodneniu neprišlo, počas menštruácie je imunita opäť na minime. Začne stúpať až s novou prípravou ženy na tehotenstvo, nechá pár dní na oplodnenie a cyklus sa opakuje.

Pravidelným sexom sa dá liečiť

Čím viac sexu, tým viac imunity. Zatiaľ to vyzerá presne podľa tohto modelu. Práve sex je aj liekom, ako si uchrániť zdravie po menopauze. V tomto období ženy často trpia množstvom ochorení. Ich imunita reaguje na stratu možnosti chrániť dieťa. Sex však dokáže telo oklamať a vylepšiť imunitu, hoci už prirodzená možnosť tehotenstva skončila. Lorenz tvrdí, že tento záver je ešte v štádiu skúmania, ale jeho uvedenie do praxe už dnes určite žiadnej žene nepohorší na zdraví. Práve naopak.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #imunita #sexualita #sexuálna terapia

+ Chýba vám elán, slnečné lúče vám pomôžu doplniť energiu a vitamín D.
Očakávajte uznanie za vašu tvrdú...

+ Zdravé stravovanie prinesie spokojnosť a lepšie zdravie.
Trpezlivosť a dôkladnosť vás dovedú k vytúženým cieľom....