Možno vie, čo chce, len vy v tom máte nejasno

Veci sú niekedy úplne inak, ako sa domnievame my alebo ich vidí okolie.

02.09.2014 15:00
shutterstock 151004585
Človek prechádza vývojom. Aj muž.
debata

Hovorí sa, že na vzťahu sa nedá pracovať. Zmeniť sa môžete len vy. Potom sa začne meniť aj partner. Tak to skúste. Buďte pozorná. Všímajte si, čo mu na vás prekáža, ak chce viac priestoru, doprajte mu ho – veď to je ľahké. Zabezpečte si život tak, aby mu s vami bolo dobre. Nestarajte sa len o tom, aby bolo dobre vám. A vzťah sa začne meniť, uvidíte.

Vezmite si svoje presvedčenie “on nevie, čo chce”, zo všetkých strán. Možno, že on vie, čo chce, len vy máte svoje utkvelé presvedčenie o tom, ako si jeho správanie vysvetľujete. Skúste viac možností toho, ako to myslí. V takýchto situáciách je dobré zdôveriť sa blízkym ľuďom, ktorých názory si ceníte. Možno, že vám ukážu cestu, ako naňho. Každopádne, začnite sa naňho dívať aj z iného pohľadu. Pripustite aj iné možnosti.

Nezabúdajte tiež na to, že človek prechádza vývojom. Ak napríklad váš priateľ ešte nechce rozprávať na témy ako manželstvo či dieťa, nemusíte ho okamžite odstaviť. Vy ste ho predsa dostali do cesty preto, aby ste sa od neho učili – a on od vás. Vždy, keď o niečom pochybujete, napíšte si to na papier s výkričníkom. A pod to si napíšte verzie, ako to môže myslieť. Skúste sa na všetko pozerať zo všetkých možných strán, dávať ľuďom ďalšie šance.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vzťah #partner #vývoj #zmena #pozornosť #presvedčenie

+ Na slnku a pri vode síce chutí aj chladený nápoj, ale pozor na tie alkoholické.
Informujte sa vo...

+ Dávajte pozor s kým sa zoznámite a nepodľahnite vášni na jednu noc.
Naučte sa hospodáriť s peniazmi inak...