Koľko polôh má mať dobrý sex?

Ak by sme chceli milovanie využiť iba na plodenie detí, aj misionár bude atraktívny po celý život.

28.08.2014 09:00
Poloha postojačky je síce kondične náročná, ale... Foto:
Musíte nacvičovať hotovú gymnastickú zostavu, aby váš sex bol kvalitný?
debata

Sex je však predovšetkým o pôžitku a práve pôžitku nahrávajú sexuálne polohy. Niektoré boli vymyslené práve pre vyššiu mieru potešenie, lepší kontakt, alebo hlbšie a intímnejšie zážitky. Lenže sex je tak trochu aj o dobrodružstve, o skúšaní, experimentovaní a zážitku. Koľko polôh je počas sexu tak akurát?

Jedna je málo

Jedna poloha je už vo všeobecnosti určená viac menej na rýchlovku, exteriérový sex, keď sa príliš nerieši ako, ale hlavne aby bolo. Každá dvojica by si mala nájsť polohu, pri ktorej už bude poznať reakcie partnera a nie je potrebné skúmať, hľadať a plytvať časom. Jedna poloha na jeden sexuálny zážitok je O.K.

Milovanie plné pestrosti

Dve až tri polohy. To je to podľa štatistiky sexuálnej spokojnosti optimálne. Opatrný začiatok v misionárovi, poloha odzadu a jazdecká. Trojkombinácia, ktorú využíva väčšina dvojíc. Do úvahy samozrejme prichádzajú aj rôzne variácie. Pokojne sa posaďte oproti sebe, inšpirujte sa východnými praktikami. S troma polohami ale uspokojíte aj náročných milencov, nebudete za posteľné drevo a zasa ani príliš neunavíte milenca zmenami. Záleží však od okolností. Viacero polôh je pekných v prípade, že na milovanie máte čas a dostatočne si všetko vychutnáte.

Misionár na celý život?

Takto to nefunguje. Ak sa vám zdá, že aj jedna poloha dvom ľuďom stačí, je to ako mať na sebe neustále rovnaké oblečenie. Všetko sa obnosí, opozerá a sex začne upadať. Preto ak máte pocit, že milovanie vás už neláka tak ako pred tým, skúste doň priniesť nové polohy a uvidíte, že sa na seba aj do seba bude tešiť omnoho viac. Ak nemáte nápad akú polohu, spokojne si pripravte aj milostnú „degustáciu“.

Sex hrou

Je veľmi dobre sem – tam spraviť akúsi sexuálnu ochutnávku. Ako keď sa ochutnáva nový ročník vína. Otvorte si knihu s polohami, alebo si vyhľadajte tie, čo vás zaujmú a pekne ju striedajte jednu po druhej. Iba si vychutnávajte dobrodružstvo, vyberajte tú, ktorá sa vám najviac páči a radi by ste ju skúsili aj inokedy. Niekedy nemusí mať milovanie priebeh od predohry po orgazmus. Pokojne vyskúšajte všetko na čo budete mať chuť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #láska #sex #kvalita #poloha

+ Začnite si dávať na tvár menej, začne dýchať a bude vyzerať krajšie.
Nemeškajte na stretnutia, kolegovia sú o...

+ Nezabúdajte na pitný režim, nezanedbávajte ho v žiadnom období.
Ak budete zanedbávať prácu, vaše peniaze nebudú...