Mužom sa pri ženách mení hlas

Ak je muž v spoločnosti svojej partnerky, nie je jeho správanie rovnaké ako inokedy.

24.08.2014 14:00
láska, vzťah, zamilovať sa Foto:
Zmena hlasovej frekvencie pri rozhovore s milenkou môže prezradiť neveru.
debata (1)

Zdá sa, že aj jeho hlas prezrádza jeho city. Rozhodne o tom svedčí americká štúdia o správaní zamilovaných. Hlas tak vraj môže odhaliť aj jeho neveru, píše francúzsky server Gentside.

Hlasový orgán je nepochybne veľkou prednosťou pre tých, ktorí ho vedia náležite využívať. Patrí nielen k tým črtám osobnosti, ktoré hrajú významnú úlohu v komunikácii s ľuďmi, ale môže tiež odkryť jeho skutočné city. Vedci z Albright College v Pennsylvánii dokázali, že tón hlasu u mužov aj u žien sa mení, keď hovoria s osobou, ktorá by ich mohla zaujímať z hľadiska milostného vzťahu. Štúdia zverejnená v Journal of Nonverbal Behaviour ukazuje, že muži zvyšujú hlas, zatiaľ čo ženy, naopak, používajú nižší tón ako obvykle. Vedci spresnili, že tento jav je ešte výraznejší, keď ľudia telefonujú.

Vedci požiadali o pomoc 24 heterosexuálnych dobrovoľníkov, ktorí práve prežívali intenzívny milostný vzťah. Každý musel zatelefonovať partnerovi a potom blízkemu priateľovi rovnakého pohlavia a začať konverzáciu dvoma rovnakými vetami: Ako sa máš? a Čo robíš? Nahrávky telefonátov potom analyzovalo 80 expertov, ktorí hodnotili ich tón, senzualitu a lahodnosť. Experti po vypočutí nahrávok dokázali rozpoznať, kto bol na druhom konci telefónu, milenec či milenka, alebo priateľ. Niekedy stačili iba dve sekundy nahrávky. Vedcom to umožnila hlasová frekvencia, ktorú nevedomky dobrovoľníci používali. „Vzorky hlasov dobrovoľníkov, ktorí telefonovali partnerovi, boli klasifikované ako príjemnejšie a viac sexy, ako vzorky hlasov smerujúcich k priateľovi rovnakého pohlavia,“ uviedla hlavná autorka štúdie, psychologička Susan Hughesová.

Hughesová vyjadrila presvedčenie, že tento systém rozlišovania hlasovej frekvencie môže byť použitý pri odhaľovaní nevery jedného z partnerov. Neverníci, ktorí toto čítate, sa však upokojte: zatiaľ sa zmena hlasovej frekvencie pri rozhovore s milencom či milenkou nestala dôkazom pre vašu neveru.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #láska #nevera #hlasový prejav

+ Odpočinok je tak isto dôležitý ako tréning.
Ak skutočne chcete a ak sa snažíte, všetko stihnete bez problémov....

+ Výzvy vás posunú ďalej, čeľte im s odvahou.
Ak chcete niečo dosiahnuť, stačí len ísť podľa plánu....