Čo zistíte, keď ste na dne? Budete prekvapená

Aj ťažké obdobie vám môže dať čo-to do života. Viete, čo sa dozviete?

30.07.2014 11:00
žena, smútok Foto:
Nič netrvá večne, ani smútok.
debata

Kto sú skutoční priatelia

Máte plno kamarátov, s ktorými si užívate zábavu a pohodu. Ale keď sa zrazu ocitnete v ťažkej situácii a už nie ste „samá sranda“, zrazu sa ich počet mení. Vy potrebujete pomoc, podporu, trocha ľútosti… A niektorí sa vám začnú vyhýbať. Nemajú chuť počúvať vaše ponosy, aj vám to naznačia. Alebo prestanú brať váš mobil. No, čo už, tí skutoční, hoci ich spočítate na prstoch jednej ruky, ostávajú. A snáď navždy.

Že je dobré myslieť na zadné vrátka

Môžete prísť o prácu a niekoľko mesiacov si ju neviete nájsť. A ako sa vám hodia peniaze, ktoré ste si po troške ukladali na sporiaci účet. Je skvelé, keď zistíte, že máte niečo našetrené a že ste neminuli vždy všetko na hlúposti, ktoré ste vlastne ani nepotrebovali. Ak dokážete čo-to oželieť, môže vám to v krízovej situácii vytrhnúť tŕň z päty.

Ako rýchlo sa veci menia

Ani vám nenapadlo vážiť si všetko, čo ste mali. Dokonca ste boli často znudená či ubitá životom. A pritom ste mali úplne všetko! Ale ako rýchlo sa váš „pohodový“ život rozplynul. Zrazu sedíte s otvorenými ústami a nestačíte sa čudovať. Až keď je zle si dokážete uvedomiť, ako skvelo ste sa mali, len ste boli nevďačná. Ale je to škola, ktorá vás posunie o čosi ďalej.

Čo je v živote naozaj podstatné

Často ste sa trápili pre maličkosti. Dokázali vás „rozhodiť“ hlúposti, nad ktorými ste mali iba mávnuť rukou. A veľký problém prišiel teraz. Zrazu musíte meniť svoje životné priority, svoje návyky či rituály. Nič nie je tak, ako predtým. A jedno je isté: budete si vážiť podstatné veci, ktoré vám život dá. Nebudete sa zožierať preto, čo nemáte, ale tešiť sa z toho, čo máte.

Že všetko zlé sa jedného dňa skončí

Nech už sa vám stalo čokoľvek, vaše trápenie nebude trvať večne. Každý problém sa časom zmenší, budete sa naň pozerať inakšie, zmierlivejšie. Ťažké chvíle si pretrpíte, ale v konečnom dôsledku oceníte samú seba, ako ste to všetko zvládli. A zosilniete. Budete stáť pevne na svojich nohách pripravená prekonať čokoľvek.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kríza #smútok #temné obdobie

+ Ak potrebujete vyšetriť zrak nemali by ste dlho čakať.
Nesnažte sa potopiť svojich kolegov, práve naopak,...

+ Dajte prednosť varenej strave, na rýchle občerstvenie zabudnite.
Nemusíte byť dobrý vo všetkom, každý je dobrý v...