Máte za sebou poriadne trpký vzťah?

Neopakujte chyby, ktoré sa postarali o fakt, že vo vzťahu ste mali od šťastia poriadne ďaleko.

24.07.2014 09:00
žena, smútok, rozchod Foto:
Stále je vo vašom vzťahu niečo zle?
debata

Zlý vzťah nie je práve to, na čo sa dobre spomína. Ale predsa len vás aj takáto skúsenosť môže posunúť ďalej. A utvrdiť vás v tom, čo od vzťahu chcete a čo už nie…

Vzťah nie je o teórii

Čítali ste asi milión článkov, dookola udalosti rozoberali s kamarátkami. Ale teória sa s praxou nikdy nestretla. Nech ste si plánovali čokoľvek, realita bola vždy o 180 stupňov iná. Krízové situácie ste mali teoreticky dávno zvládnuté, ale realita vás vždy nepríjemne prevalcovala. Nevedeli ste si poradiť, ako ďalej.

Klamstvá sa hromadia

Z jedného klamstva je druhé a tretie… Ak sa jeden z dvojice neustále uchyľuje ku klamstvám a vy ste tá, ktorá ich vždy odhalí, je zle. Netolerujte ich donekonečna, nikam to nevedie. Ak chce niekto stále klamať, nech to robí, ale nie po vašom boku. Vy túžite partnerovi dôverovať a nie neustále hľadať pravdu.

Nevera sa rieši neverou

Podviedol vás, zlomil vaše srdce. Snažili ste sa mu odpustiť, ale nedalo sa. Tak ste mu neveru vrátili. A on následne urobil to isté. Dostali ste sa do kolotoča podvádzania a odpúšťania, ktorý vás stál neuveriteľné množstvo psychických síl. Ale neviedlo to vôbec nikam, len ku koncu.

Priveľa kompromisov

Boli ste to vy, kto ustupoval. A neustále čakal na zázrak, na čosi, čo váš vzťah zmení. Nedalo sa s partnerom na ničom dohodnúť, buď bolo tak, ako chcel on, alebo to nebolo vôbec. A vaša nespokojnosť sa stupňovala, cítili ste sa pod psa a čoraz častejšie ste nemali ani chuť čokoľvek riešiť. Ak nevládne rovnováha od začiatku, len tak zrazu sa k nej nedopracujete.

Keď to nejde, tak…

Niekedy sa snažíte obaja. Chvíľu to „klape“, ale následne je všetko po starom. Hádky, boje, slzy, odpúšťanie… Občas sa stane, že sa dostanete niekam, odkiaľ je návrat nemožný. A potom je už rozchod len otázkou času. Je preto namieste povedať si, že je čas vzťah ukončiť. Predlžovať niečo, čo nefunguje, je veľkou chybou oberajúcou oboch o čas aj energiu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #rozchod #koniec #nevera #kompromis

+ Zdravé stravovanie je tak dôležité ako pravidelný tréning.
Spríjemniť deň si môžete aj bez veľkého míňania...

+ Dávajte pozor s kým sa zoznámite a nepodľahnite vášni na jednu noc.
Naučte sa hospodáriť s peniazmi inak...