Ako zaručiť, aby sa partner časom nezmenil k horšiemu

Roky pribúdajú a jedného dňa sa to stane. Prebudíte sa vedľa človeka, ktorého by ste si za svojho nevybrali ani náhodou.

10.07.2014 08:30
láska, vzťah, zamilovanosť Foto:
Ak sa zmeníte vy, aj partner bude reagovať zmenou.
debata

Teda kedy ste pred pár rokmi tušili, ako sa zmení. Vraví sa, že všetko smeruje k horšiemu. Je to zaužívaný mýtus, ktorý berieme ako samozrejmosť. Zabudnite na pravidlá a zabráňte partnerovi zmeniť sa k horšiemu.

Nemeňte sa ani vy

Zákon akcie a reakcie platí nielen vo fyzike, ale aj v partnerskom živote. Je to jasný fakt. Ak sa zmeníte vy, aj partner bude reagovať zmenou. Naopak, ak sa zmení prvý on, neprispôsobujte sa. To jediné ho vie dostať späť do pôvodnej kondície, ak sa od vás doslova opäť chytí na vlnu lásky, nehy a porozumenia, ktoré ste si spoločne pestovali.

Stereotyp – najväčšie zlo

Človek sa nemení k horšiemu, keď ho život baví a je s ním spokojný. A príde stereotyp, hľadá únik, alebo sa zmení. Už nikdy nebude rovnaký, pretože nuda v partnerskom živote stojí za nepríjemnými reakciami a hašterením miesto objímania. Stačí si pravidelne vytvoriť spoločný program. To zachráni váš život aj partnera od toho, aby sa zmenil na nepoznanie.

Hľadajte cesty uspokojenia

Paradoxom je, že muži o ktorých partnerky povedali, že sa zmenili na nepoznanie, v práci či spoločenskom živote nevykazovali žiadne zmeny. Často mali rovnakých kamarátov, zamestnanie aj správanie. Problém je teda len na domácej pôde. Čo robiť? Dajte mu dôležitosť. Tak ako v práci, alebo s kamarátmi partner potrebuje od svojej polovičky cítiť, že je stále jej alfa samcom, hoci iba v papučiach. Vtedy sa zmena k horšiemu nekoná. Práve naopak. Môžete sa tešiť, že k vám bude stále ústretovejší. Vlastne tak ako vy k nemu.

Upozornite na veci včas

Najintenzívnejším problémom partnerských vzťahov je zametanie maličkostí pod koberec. Drobnosti však nie sú na to, aby ste si ich nevšímali. Sú to prvé signály tela, ktoré naznačujú, že sa niečo nedeje. Upozorňujte na partnerove zmeny a to, čo sa vám nepáči okamžite. Majte ústa, ale aj uši otvorené. Kozmetické úpravy sa redukujú omnoho lepšie ako závažné posuny v správaní.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #láska #zmena #stereotyp

+ Zmeňte každodennú rutinu a pridajte do nej niečo čo vášmu telu chýba.
Ak ste sa zmýlili nevadí, ide o to či to...

+ Zmena je život, avšak dávajte pozor, aby ste sa nezmenili k horšiemu.
Povedzte svoj názor a neprikláňajte sa k...