Rodičia vám riadia manželstvo? Katastrofa!

Každý túži po pokojnej atmosfére v rodine, najmä rodičia v zrelšom veku by uvítali tešiť sa z rozprávky, v ktorej má veľkú rolu ich princ či princezná.

08.06.2014 10:30
dieťa - rodič - manželstvo - matka - dcéra -... Foto:
Keď sa manželské problémy prenesú aj na úroveň generačne starších rodičov, je už naozaj vážna situácia.
debata

A keď to niekde škrípe, veľmi radi sa zapájajú a zachraňujú. Neraz to má však opačný efekt!

„Nenápadná“ manipulácia

Niečo už zažili a deti pre nich ostanú deťmi aj v šesťdesiatke. A tak sa im s veľkou radosťou montujú do života, ak by mohli, obrátili by ho úplne naruby, hlavne, nech je to podľa ich scenára, veď ten je predsa neomylný a najlepší! Snažia sa ovplyvňovať čo sa dá, tváriac sa nenápadne, alebo sa dušujú, že je to len pre naše dobro.

Chcú ideál, no narúšajú vzťahy

Azda väčšina rodičov chce pre svoje deti to najlepšie, no zasahovanie do ich spôsobu života (či žijú v harmonickom partnerstve, alebo v krízovej situácii), neprináša nič dobré. Zabúdajú, že každý si to svoje musí preskákať sám a čím viac budú chcieť mať veci pod dohľadom, tým skôr sa ich dieťa vzoprie a zbytočne urobí ešte väčší prešľap. Nikdy nie je dobré, ak manželstvo narúša prílišná iniciatíva rodičov niektorého z partnerov.

Ich dieťa je úžasné, to partner má chyby?!

Keď sa manželské problémy prenesú aj na úroveň generačne starších rodičov, ktorí nedajú dopustiť na svoje dieťa, ale na partnera a jeho rodinu útočia, je už naozaj vážna situácia. Tu už padajú za obeť aj vnúčatá, starí rodičia cez ne niekedy citovo vydierajú všetkých naokolo. Najlepšie je, keď sa manželské nezhody riešia len medzi partnermi, nie so zapojením akčného publika.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #deti #manželstvo #svokra #rodičia #ruinovanie

+ Nepodliehajte panike, všetko sa čoskoro vráti do normálnych koľají.
Prehodnoťte svoj postoj a začnite na sebe...

+ Začnite jedávať pravidelne, docielite tak, že nebudete priberať.
V práci dosiahnete neuveriteľné veci, vek nehrá...