Presvedčenia o sexe, ktoré už neplatia

Na ulicu určite nevykročíte s topánkami, čo boli sexi pred tridsiatimi rokmi. Tak prečo by ste mali v sebe živiť presvedčenia o sexe spred niekoľkých sezón?

31.05.2014 08:00
sex, vzťah, intimity Foto:
Sex bez lásky môže byť často ten najlepší.
debata (1)

Doba pokročila a s ňou padli aj mnohé „pravdy“, ktoré platili o telesnej láske. Staré treba prevetrať. Rovnako myšlienky, ako aj šatník.

Bez lásky nie je dobrý sex

Omyl, sex bez lásky môže byť často ten najlepší. Hovoríme pochopiteľne o čisto živočíšnom prežívaní. Ak potrebujete k sexu aj večeru, dva deci vína, rozšírené zreničky, tak nech sa páči, pokojne živte presvedčenie, že sex bez lásky nie je to pravé orechové. Ak už ale viete, čo je to orgazmus ako zemetrasenie, viete aj to, že o láske ani nechyruje.

Sex až po svadbe utuží vzťah

Nielenže zastarané, ale dnes už aj vrchole nebezpečné tvrdenie. Dodržiavajú ho obvykle aj tak len silne veriace páry, ktoré tmelí spolu viac viera ako láska či vášeň. Sex po svadbe znamená odriekanie, stres, riziko, že váš partner (čisto bez lásky, ale predsa) podľahne inej. V neposlednom rade poviete áno tak trochu mačke vo vreci, pretože neviete, či v sexuálnom živote budete spokojní. Od toho naozaj veľa záleží.

Masturbovať v partnerstve je zlé

Vôbec nie. Nemusíte mať dokonca výčitky, že by ste partnerovi nestačili, ak viete, že napriek vám zamestnáva na pol úväzku aj svoju pravačku. Pokojne si doprajte osamelú rozkoš aj vy. Nie je to o nedostatku, hoci niekedy práve masturbácia ochráni mužské libido od nevery. Je to však o chuti byť sám so sebou a rozkošou. Rýchly a príjemný, ako to mnohí nazývajú instantný orgazmus si aj tak spôsobíte len sami. Partnerovi sa to nikdy nepodarí. Pokojne však môžete masturbovať aj spoločne v rámci erotickej (predo)hry.

Láska musí byť iba nežná

Nárast kníh a filmov so sado – maso tematikou svedčí o jedinom. Už nás v posteli unudilo sladké správanie, prejavy lásky a kvetnaté zamilované reči. Je dávno prekonané, že milovať sa musíme iba systémom nežných výmen. Špinavé slová a pár rán na zadok? Vie to poriadne okoreniť lásku. Iba sa treba dohodnúť na slovníku a neurážať sa, ak si miesto vyznaní lásky poviete trochu špinavšie. Nakoniec to istým spôsobom oboch partnerov vzrušuje.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #intimity #masturbácia #sexuálne techniky

+ Nezabúdajte na hydratáciu vášho tela, potrebuje to.
Nespáľte sa na vlastných chybách, poučte sa z chýb ľudí...

+ Pokúste sa prestať so závislosťami, škodia vám viac ako si myslíte.
Nemôžete myslieť len v prospech seba, mali...