Svadobný príbeh: V Anglicku som zažila aj bitku svokier

Svadby ma začali viac zaujímať počas môjho pobytu v Anglicku. Pracovala som v hoteli a mala som na starosti práve organizovanie podobných akcií.

03.05.2014 10:30
bitka - konflikt - dve ženy Foto:
Výnimkou nie sú ani bitky, veď o Angličankách sa hovorí, že sa bijú pomerne často.
debata

Celkovo je v tejto krajine množstvo pekných miest, kde možno mať svadbu a väčšina z nich má perfektne vypracované podklady pre rôzne druhy svadieb, čo snúbencom veľmi uľahčuje rozhodovanie. Aj v našom hoteli sme mali viacero netradičných sobášov – napríklad dvoch vyznávačov gotického rocku. Všetko od obrusov cez kvety až po svadobné šaty bolo tmavofialové.

Plniť také netradičné priania bola pre nás výzva. Ale samozrejme, aj tam sa prihodilo všeličo. Raz sa kolegyni podarilo zhodiť svadobnú tortu – našťastie sme vhodným aranžovaním dokázali situáciu zachrániť. Výnimkou nie sú ani bitky, veď o Angličankách sa hovorí, že sa bijú pomerne často. Aj u nás v hoteli si raz dve svokry poriadne vbehli do vlasov – doslova. Váľali sa po zemi a nakoniec ich musel prísť rozdeliť môj šéf.

Tieto skúsenosti ma však neodradili. Keď sa ma po návrate na Slovensko jedna z mojich kamarátok spýtala sa, či by som jej nepomohla s organizovaním svadby, súhlasila som. Až vtedy som zistila, čo všetko k tomu naozaj patrí. Odvtedy som so svadbou pomáhala ďalším šiestim kamarátkam.

Niekedy išlo všetko ako po masle, inokedy sme ešte v deň svadby bežali dať robiť novú kyticu na stôl alebo vyrobiť nové menovky, pretože tie, ktoré hotel prichystal, neboli podľa predstáv nevesty. Raz sa nám zas stalo, že sme okolo obeda nazdobili celú lúku héliovými balónikmi podľa nevestinho priania. Poslali sme jej fotografiu a ona bola nadšená. Vtom však prišiel riaditeľ hotela, ktorý si uvedomil, že na spomínanej lúke sa majú hrať deti, ktoré práve majú oslavu.

Netreba azda opisovať, ako im zažiarili oči, keď uvideli balóny. Museli sme však robiť iné veci, nemali sme čas všetko odzdobiť a zase nazdobiť, takže nakoniec manažér stiahol zamestnancov z hotela, tí balóny odstránili a podľa našich fotografií o dve hodiny dali zase naspäť.

Vlastná svadobná agentúra by ma veľmi lákala, ale nikdy som nenabrala odvahu opustiť zamestnanie s istým príjmom a vrhnúť sa do podnikania. Pravda tiež je, že niektoré nevesty sú zo svadby trochu „mimo“. Keď som im ju pomáhala organizovať ako kamarátka, rozpory sme nemali, ale viem si predstaviť, koľko konfliktov profesionálky riešia a čo všetko musia zniesť.

V tomto je jednoduchšie organizovanie firemných osláv a akcií. Aj vtedy sa snažíte o čo najlepší výsledok, ale keďže nejde o dlhoročné úspory jednej či dvoch rodín, nie ste zo strany zadávateľa pod takým veľkým tlakom. Na vlastné peniaze je každý prirodzene oveľa opatrnejší. Myslím, že svadby na Slovensku by mohli byť ťahákom aj pre cudzincov. V Anglicku napríklad boli veľkým hitom svadby v Slovinsku. Zväčša išlo o menšie obrady, ktoré tam vyšli lacnejšie, ale na pomerne vysokej úrovni.

Michala

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #svokra #svadba #príbeh #bitka

+ Začnite sa viac hýbať, vášmu telu pohyb môže len prospieť.
Neprechádzajte si internetové obchody, zbytočne vás...

+ Začnite jedávať pravidelne, docielite tak, že nebudete priberať.
V práci dosiahnete neuveriteľné veci, vek nehrá...