Žena žiarli na city, muž na sexuálny objekt

Našli ste sa, zamilovali a ostali spolu v snahe zvládnuť nepríjemnosti, ktoré by mohli vzťah narušiť.

19.04.2014 08:00
láska, vzťah, problém Foto:
Slabé miesta muža a ženy nie sú totožné.
debata (2)

Tých vecí je veľa, medzi najčastejšie príčiny napätia patrí však jednoznačne to, ak medzi vás vstupuje niekto tretí a máte pocit ohrozenia. Slabé miesta u muža i u ženy nie sú vždy totožné…

Úsmevy a pozornosti voči inej

Aj verný chlap vie, čo je to slušnosť a galantnosť k cudzej žene, najmä ak ich spájajú spoločné problémy i záujmy, pracovné aktivity či spriaznenosť iného druhu. Nemusí ísť zákonite o snahu z jednej či druhej strany k hlbšej náklonnosti, alebo k vášnivému úletu, jednoducho si rozumejú a sú k sebe milí. Férový muž, milujúci svoju vyvolenú vie, kde sú v takom prípade hranice. Ako aj to, že sa dajú ustáť (keď sa chce), hoci by viselo vo vzduchu ťažko odolateľné pokušenie. Žena jeho života však tieto veci vníma citlivejšie a musí byť z jeho správania presvedčená o istote vo vzťahu, inak nastáva problém.

Jej vadia emócie, jemu fyzická náklonnosť

Každého by zranila partnerova nevera, no žena si aj pozitívne emócie voči inej prekladá ako signály k začiatku románika a neraz unáhlene zasahuje, zbytočne narúša harmóniu vo vzťahu. Ťažko si pripustí, že môže ísť naozaj len o priateľstvo, ku ktorému patria aj tie výmeny pekných pohľadov, úsmevov, komplimentov. Uvažuje tak najmä preto, lebo vie, čo podobná situácia plodí , ak sa to deje medzi ňou a cudzím mužom. Zatiaľ čo muži nevidia nič zlé na príjemnom a občas i flirtujúcom správaní voči cudzej, ženy za tým vidia a cítia takmer vždy viac. Muž má pocit ohrozenia hlavne vtedy, ak zašípi konkurenta a sexuálny náboj komunikácie medzi ním a svojou milou. Tam výrazne utrpí jeho ego a často to „nerozchodí“.

Vinno-nevinné vzťahy

Keď dôjde k nevere, ženy skôr odpustia fyzickú a muži až tak neprežívajú partnerkine „citové poblúznenie“. Žena vníma citové puto ako oveľa silnejšie, než to fyzické, preto ju takéto partnerove prejavy k inej znepokojujú. Muži sa na city často iba hrajú, najmä ak im ide len o rozptýlenie, zábavu, zmenu, nový podnet, inšpiráciu. Vedia, že sa dokážu rýchlo odpútať a neohrozuje to ich stabilitu voči zákonitej partnerke. No neznesú, ak by sa taký úlet prihodil jej.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Dôvera #žiarlivosť #flirt #city

+ Na alkohol dnes zabudnite, zvoľte si dnes inú cestu.
Osviežte si myseľ a opakujte si čo už viete a k tomu sa...

+ Nezabúdajte na hydratáciu, vaše telo ju nevyhnutne potrebuje.
Dôležité rozhodnutia prinesú očakávané zisky....