Maličkosti pre vzťah nebezpečné. Viete, ktoré to sú?

Dajte si pozor na nepriateľské prejavy voči vášmu drahému. Hoci mlčí, cíti sa pod psa.

11.04.2014 08:30
dvojica, hádka, smútok Foto:
Keď sa vo vzťahu nedarí...
debata

Myslíte si, že vaše negatívne prejavy smerom k manželovi sú normálne? Že ak to urobíte občas, on si to ani nevšimne alebo že to jednoducho prehliadne… Ale nemusí to byť presne tak, ako predpokladáte. A ak vám tieto prejavy nevyčíta, to ešte neznamená, že mu nevadia. Dajte si na tieto maličkosti pozor:

Netaktné poznámky na jeho výzor

Nevinné narážky na jeho rednúce vlasy, zväčšujúce sa bruško či nevkusné oblečenie mu dosť ubližujú. Tvári sa síce, že ho skôr bavíte, ale rozhodne to tak nie je. Iste, neočakáva, že ho od rána do večera budete ospevovať, aký je krásny, svalnatý a sexi, ako skvelo si vybral oblek na prezentáciu nového projektu do práce. Ale predsa len, vaša večná kritika v ňom vyvoláva pochybnosti: „Páči sa jej na mne aspoň niečo“, to je otázka, ktorá mu môže blúdiť hlavou.

Večný úškrn, keď hovorí o svojej práci

Možno vás nezaujíma, čo robí a jeho práca sa vám zdá byť natoľko nudná, že po akejkoľvek zmienke o nej sa vám chce minimálne zívnuť. Nemáte chuť počúvať, čo sa stalo na porade či kto sa pohádal so šéfom. Dokonca nedokážete oceniť ani fakt, že sa mu niečo podarilo, že ho šéf pochválil. Vašou odpoveďou býva väčšinou len úškrn, ktorý mu jasne napovedá, ako sa pozeráte na jeho kariéru. Nekritizujete ho, ani nerobíte nepríjemné narážky, no stačí pohľad aby vedel, že jeho práca pre vás nie je dosť dobrá. A muž od ženy očakáva okrem iného aj pochvalu, povzbudenie či nejaké zdieľanie pracovných úspechov aj neúspechov. Veď na to predsa partneri sú.

Akože „vtipné“ poznámky na jeho adresu

Partner znesie viac ako vaša kamarátka či známa. A keď spolu idete niekam medzi ľudí a vy máte chuť zaujať, za svoju obeť si vyberiete partnera. Necitlivé narážky či vtipy na jeho osobu sa vám zdajú byť zábavné, ale jemu sa páčiť nemusia. Najmä nie vtedy, ak trúsite „veselé“ poznámky na margo vášho intímneho života či priveľmi osobných záležitostí. To mužom vtipné rozhodne nepripadá a vy by ste sa mali v tomto smere výrazne krotiť.

debata chyba
Viac na túto tému: #kritika #poznámky #úškrn

+ Cvičte aj v pohodlí domova, vaše telo sa potrebuje začať viac hýbať.
Momentálne nie je čas na míňanie peňazí,...

+ Nezabúdajte na hydratáciu, pre vaše telo je veľmi dôležitá.
Čím neskôr začnete, tým neskôr skončíte, pamätajte....