Druhy nevery: Ktorú odpustiť, za ktorú opustiť?

Nie je nevera ako nevera. V mnohých prípadoch je vyústením dlhodobých nezhôd, v ďalšom je len pošmyknutím na klzkom ľade partnerského života.

27.03.2014 09:00
nevera, vzťah, láska, problém Foto:
Muži berú neveru z pohľadu telesnosti.
debata

Niekedy má silu posilniť vzťahy. Netreba vždy len lámať palicu, niekedy nás nevera vie naučiť o živote viac ako usporiadané partnerstvo. Brnkať po nose a tolerovať zálety však rozhodne netreba.

Nevera bez emócií

Je to vôbec nevera? Mnoho žien sa dušuje, že partnerovi neodpustia, ak sa dostane medzi cudzie nohy. Lenže príležitosť robí zlodeja a muž je lovec, ktorý neodmieta pripravenú korisť. Jednorazovka, úlet, zaváhanie, mnoho názvov aj kriku pre nič. Muži neveru berú z pohľadu telesnosti. Obvykle im zodpovednosť zresetuje alkohol, občas len chcú byť ako mladí lovci a dobyvatelia noci. Skĺznu k nevere systémom, čo oko nevidí, srdce nebolí. Pre mladícku nerozvážnosť, hoci môže prísť aj v štyridsiatke, nie je ideálne končiť vzťah. Pretože telesnosť je pre nich v tomto prípade ako onánia, ibaže sa k tomu priplichtí aj kúsok cudzieho tela.

Opakovanie je matkou problémov

Ak sme hovorili o nevere bez citov, lásky a viazanosti, treba však byť obozretnou. Neodpúšťať do nekonečna. Sú isté typy mužov, ktoré nedokážu žiť usporiadaným životom. Chcú lásku, nehu a teplú večeru, ale ich sexuálne libido ich ženie za novými dobrodružstvami. Nejde o lásku ani hľadanie novej partnerky, iba neustály lov sexuálnych aktivít. Problém je, že muž, pre ktorého to nebol úlet ale životná filozofia, nikdy neprestane. Alternatívou je opustiť partnerstvo skôr, ako vám desiaty raz sľúbi, že sa to už nikdy viac nestane. Mnoho párov sa však nechce vzdať samých seba kvôli sexuálnym avantúram a tak volia voľný vzťah.

Milostný trojuholník

Najviac žien nevie prehryznúť neveru, ktorá sa zakorení do vzťahu a iná žena je súčasťou partnerstva ako šedá eminencia. Láska a zaplietanie sa citov do hry je nebezpečné a existujú iba dve riešenia. Prezradenie, alebo rozchod, keď sa milenka stane dlhodobo atraktívnejšia ako vlastná partnerka. Nie, takáto nevera sa neodpúšťa, ale je možné, že zmení vzťah od základov. Podvádzaná partnerka zrazu príde na svoje chyby a stane sa milenkou aj zákonitou pre toho svojho. Ak ostane. V prípade, že sa zbalí a nechá lístok na stole, dá len voľný priechod tomu, čo partner aj tak podvedome očakával.

Nevera, ktorá zachráni vzťah

Obvykle ide o flirt. O volanie o pomoc. Nejde o neveru, ktorá by jedného ponižovala. Práve naopak, je to najmarkantnejšia forma prezentácie, že vám vzťah nefunguje. Netreba iba tak odpustiť, ale prijať opatrenia, aby sa niečo podobné nedialo zas a znova a to je moment, ktorý jednoducho vzťah miesto rozpadu dokáže nesmierne zoceliť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #láska #podvod #nevera #klamstvo #milostný trojuholník

+ Tréning s priateľmi prinesie zábavu a zlepší výkonnosť.
Nebojte sa požiadať o zvýšenie platu, zaslúžite si to....

+ Vitamíny doplníte liekmi, ktoré vám lekárnik poradí v lekárni.
Peniaze síce budete mať, ale šťastie vám to...