Na Vianoce len vy a kapor?

Stáva sa a raz to môžete zažiť tiež – situáciu, ktorá vo vás vyvolá chuť ostať na Vianoce osamote, alebo to jednoducho ani nejde inak.

24.12.2013 13:30
vianoce, osamelosť, single Foto:
Vianoce osamote nemusia byť žiadnou tragédiou.
debata

Pripravte sa na trochu splínu, ale napokon to môžu byť aj celkom fajn chvíle, oddýchnete si, vyčistíte hlavu.

Situácia nie je ružová? Nekazte si Vianoce!

Rozvod, partner v nemocnici, ste ďaleko od domova, alebo iný dôvod nepridať sa k blízkym na Vianoce vám bráni tráviť tento čas tak ako zvyčajne? Možno zúfate, zmáha vás stres a čierne myšlienky, rozmýšľate čo s Vianocami. Či sa nasilu pridať k známym, ktorí vás síce pozývajú, ale vy cítite stratu súkromia a pohodlia, alebo ostať sami. Dopriať si občas oddych podľa svojich predstáv nie je na škodu a keď to vychádza neplánovane práve na Vianoce, nevadí, vyskúšajte to. Aj tento večer to sami so sebou predsa vydržíte…

Rozvrhnite si čas a program

Deň pred Vianocami si doplňte ešte všetko to, čo by vám mohlo na sviatky chýbať a tešte sa na trochu relaxu. Konečne sa do ružova vyspite, čítajte obľúbené knihy, dajte si ničím nerušený kúpeľ, pozerajte dobré filmy a zabehnite na chvíľu aj za ľuďmi, ktorí vám vyhovujú a chceli s vami stráviť sviatočné chvíle. Nezdržte sa dlho a potom si už vychutnajte čas len pre seba.

Vianoce osamote – vytúžená predstava?

Možno máte všetkého plné zuby a príležitosť byť na Vianoce len s kaprom a televíziou vám príde vhod. Nemusíte si preto vyrábať výčitky, ak chcete byť sami, nik vám v tom nemôže zabrániť. Rátajte s tým, že na vás môže prísť smútok, ale nemusíte mu dať veľa šancí. Záleží aj od výberu programu – taká prechádzka po čerstvom vzduchu je lepšia voľba ako ťažký psychologický film. Púšťajte si príjemnú hudbu, urobte si vianočný punč a venujte sa tomu, čo máte radi. Či ste si takéto Vianoce zvolili, alebo ste nemali na výber – v každom prípade nemusia byť žiadnou tragédiou.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #single #osamelosť #Vianoce

+ Začnete s pestovaním vlastných plodín a určite vám budú chutiť viac.
Nebuďte príliš nervózny, všetko zvládnete...

+ Dajte prednosť varenej strave, na rýchle občerstvenie zabudnite.
Nemusíte byť dobrý vo všetkom, každý je dobrý v...