Ste slečna perfektná? Dokonalosť vám môže zničiť vzťah!

Nesnažte sa byť stopercentná vo všetkom. Partnera by to mohlo ubíjať.

08.12.2013 17:00
žena, dokonalosť, nahnevaná žena Foto:
Ste prísna na seba aj na partnera?
debata

Chcete byť perfektná? Úplne vo všetkom? Pozor! Nie je to náročná úloha iba pre vás, môžete tým ubližovať aj vášmu partnerovi. Zvoľnite nároky a užívajte si všetko, čo „obyčajný“ život prinesie. Inak ostanete so svojou dokonalosťou celkom sama. Muži chcú „normálne“ ženy.

Ak ste perfekcionalistka, máte zrejme nasledujúce dve vlastnosti: Chcete buď všetko alebo nič a keď sa vám ponúka „iba“ čosi medzi tým, bez uváženia to odmietate. Druhou vlastnosťou je, že ak ste presvedčená, že niečo nezvládnete na sto percent, odložíte to na neskôr. Úlohy sa vám následne kopia, lebo nič nedokážete urobiť len na polovicu. Pritom ide často o absolútne nedôležité veci, ktorým by menšie „odfláknutie“ určite neublížilo. A vám by sa dýchalo oveľa ľahšie. Tieto vlastnosti vás robia neprístupnou nejakým kompromisom, ktoré sú vo vťahu občas potrebné. Nechcete dokonca ani len diskutovať o iných, než tých vašich možnostiach a to robí vzťah s vami dosť neznesiteľným.

Kladiete na seba privysoké nároky a očakávania sú až nereálne? Čo to spôsobí? Väčšinou sa vám ich nepodarí naplniť, keďže na ne nestačíte a tým pádom sa cítite zle. A to je pomerne často. Ste smutná, rozladená, možno zúrivá. Vaše sebavedomie dostáva jednu ranu za druhou. Negatívne pocity vo vašom živote prevalcujú tie pozitíne a je to práve partner, kto si vaše zlé nálady či neúspechy "odskáče. Je vám najbližšie a snaží sa byť oporou či bútľavou vŕbou, keď sa niečo nevydarí. Ale to sa nedá robiť celý život. Len niekoho neustále povzbudzovať a následne utešovať je nad partnerove sily.

V presvedčení, že všetko, čo robíte, je správne, ste absolútne netolerantná k prehreškom iných ľudí. Od seba očakávate maximum a to isté platí aj o partnerovi. Netolerujete žiadne „zakopnutia“ či chyby, musí ísť neustále na 100 percent. A to je naozaj únavné. Partner môže mať pri vás pocit ako malý žiak, ktorého, ak sa niečo nepodarí, čaká trest. Začne mať z vás strach, prestane byť sám sebou a neustále bude v strehu. A taký vzťah normálny chlap odmietne. Všetci sme len ľudia a všetci chyby robíme. Väčšie či menšie, ale chyby partia k životu. A odpúšťanie či istá miera tolerancie k partnerovým nedostatkom takisto.

debata chyba
Viac na túto tému: #rozchod #dokonalosť #perfektná žena

+ Čas na detoxikáciu, obnovte svoje fyzické sily.
Váš dávny sen sa môže splniť už čoskoro, preto na tom...

+ Na alkohol dnes zabudnite, zvoľte si dnes inú cestu.
Osviežte si myseľ a opakujte si čo už viete a k tomu sa...