Divoký sex po pôrode utrpí. Dá sa to zmeniť!

Nie je v tom len pokles libida na strane ženy. Vedci prišli k šokujúcim záverom. Malý človiečik, ktorý pribudne do vzťahu, zmení pohľad muža na vlastnú partnerku.

08.08.2013 07:00
bábätko, novorodenec, otec, otcovstvo Foto:
Dieťa je stredobodom pozornosti a muži sa cítia omnoho menej atraktívni.
debata

Pre tie, ktoré si mysleli, že dieťa utuží vzťah, prichádza trpké zistenie. Možno sa viac koncentrujete na rodinný život ako single úlety, ale divokému sexu zvoní umieračik. Na pekne dlhú dobu, ak nie naveky.

Pozornosť na otcov

Pri narodení dieťaťa sa pozornosť obvykle sústredí prevažne na matku. Muži sú na druhej koľaji. Nielen, čo sa skúmania týka, ale aj samotnej pozornosti zo strany ženy. Zita West je americká vedkyňa, ktorá si zobrala na paškál zmeny mužov po narodení potomka. Prišla na to, že každý piaty muž po príchode potomka do vzťahu stráca chuť na sex. Traduje sa, že šestonedelie je pre muža kalváriou bez sexu. Ako sa ukazuje, sami majú des z toho, že sa budú musieť vrátiť k sexuálnemu životu.

Odvrhnutie a frustrácia

Sexuálne libido je u muža spojené s hrdinstvom. Je stimulom, ak na neho partnerka upiera obdivné oči. Problém je, že dieťa je stredobodom pozornosti a muži sa cítia omnoho menej atraktívni. Tým klesá aj chuť po milovaní. Je to obdobie, keď si paradoxne mnoho mužov chce svoju mužnosť dokázať pri bokovkách, respektíve aspoň poplatných slečnách.

Divokosť je preč?

Nie tak celkom. Muži sú vyčerpaní novou starosťou a menšou všímavosťou. K tomu všetkému sa pridáva aj radikálna telesná zmena partnerky. Jej atraktivita poklesne a naštartovať ju trvá mesiace, ba aj roky. Preto je otázne, či sa vášnivá divokosť niekedy vráti. Zita West hovorí, že to nie je nemožné. Len treba spraviť reštart sexuality. Sústrediť sa aj na nové praktiky, kostýmy, hry a nechať partnerovi dostatok času, aby sa vyrovnal s novou situáciou. Otcovia sa jednoducho milujú inak ako bezstarostní mladíci.

Nie je preto tajomstvo, že ženy v strednom veku neváhajú zaloviť kvôli dobrému sexu aj v mladšom revíri. Hoci nemusí byť všetko stratené, Zita West hovorí, že ak chcete prežiť v sexe divoké epizódy, je ich potrebné absolvovať pred pôrodom. Pretože potom, napriek túžbe, bude iskra kdesi iba v štandardnom modeli sexuálneho zážitku. Práve spomienky na divoké noci môžu v mužovi opäť naštartovať výkonného milenca a to aj v prípade, že vo vedľajšej izbe bude spať potomstvo.

debata chyba
Viac na túto tému: #dieťa #sex #libido

+ Nezabúdajte na pitný režim, nezanedbávajte ho v žiadnom období.
Ak budete zanedbávať prácu, vaše peniaze nebudú...

+ Možno oklamete sami seba, avšak lekára a výsledky neoklamete.
Nič nerobte rýchlo, robíte tak len väčšie chyby....