Kedy zariaďovať detskú izbu?

Pripraviť detskú izbu ešte pred príchodom bábätka na svet má niekoľko kľúčových výhod. Ale do posledných detailov zachádzať nemusíte, izbičku začne dieťa naplno využívať aj tak až neskôr.

05.03.2017 11:00
detská izba, dvojposchodová posteľ Foto:
Čo obstarať v detskej izbe ako prvé?
debata (1)

Až každodenný život s bábätkom dokáže čerstvým rodičom naplno ukázať, kde trávi ratolesť najviac času. Počas prvých mesiacov je to predovšetkým rodičovská spálňa. Napriek tomu je dobré mať pripravenú aj detskú izbu.

V nej by malo byť pred príchodom dieťatka na svet to najnutnejšie – prebaľovací pult, prípadne nejaká komoda na oblečenie a koberec. Na ostatné veci je dostatok času až keď bábätko trocha vyrastie.

Aj takto môže vyzerať detská izba. Foto: Bonami.sk
detská izba Aj takto môže vyzerať detská izba.

Ak zvažujete aj maľovanie izby, farby prispôsobte celkovému farebnému ladeniu bytu aj pohlaviu bábätka. Prípadne, ak pohlavie nechcete poznať vopred, zvoľte farby vhodné pre chlapčeka aj dievčatko. A bielou takisto nič nepokazíte, steny môžete neskôr ozdobiť aj tapetami s veselými postavičkami. Tie môžete vybrať až keď už vaša ratolesť bude postavičky poznať a možno si vyžiada nejakú konkrétnu.

Myslite na to, že steny treba natrieť skôr než dieťa príde na svet, aby farba stačila vyschnúť. Vyhnite sa priveľmi výrazným farbám, ktoré by bábätko mohli rušiť.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #detská izba #posteľ #zariaďovanie

+ Dôležitý je aj spánok, nezabúdajte na kvalitu a dĺžku.
Nesnažte sa o všetkom rozhodovať sami, poraďte sa s...

+ Dajte prednosť varenej strave, na rýchle občerstvenie zabudnite.
Nemusíte byť dobrý vo všetkom, každý je dobrý v...