Cieľavedomé dieťa v znamení kozorožca sa dobre učí

Už na prvý pohľad sú tieto deti, narodené v druhej polovici v decembra, resp. v prvej polovici januára, iné, ako ich rovesníci.

12.01.2017 15:00
kozorožec Foto:
Dieťa v znamení kozorožca.
debata

Má veľa zrelých otázok

Aj keď nie sú jedináčikovia, najviac sa zabavia v spoločnosti dospelých. Aj to je dôvod, prečo ich zaujímajú iné hry, ako rovesníkov. S dedkom „mastia“ karty, babke pomáhajú v záhrade a čítajú knižky, určené pre starších (Najcennejšie sú pre nich tie, z ktorých sa niečo aj naučia). Rovnako zrelé sú aj otázky, ktoré kladú rodičom. A nie je ich málo.

Nezapadne medzi rovesníkov

Rozhodne nespia s rodičmi v posteli, nepatria do kategórie detí, ktoré sa rady mojkajú, túlajú, vysedávajú na kolenách a potrebujú pohladenie. Vyžadujú svoju vlastnú postieľku, najideálnejšie vo svojej izbe a čo najviac súkromia. Na svoj vek sú až príliš vážni a pre svoje vlastnosti zvyknú nezapadnúť medzi svojich rovesníkov.

Nosí dobré známky

Inak s nimi v škole nebudú veľké, dá sa povedať dokonca, že žiadne problémy. Kozorožec si je už v útlom veku vedomý toho, že chce toho v živote dosiahnuť viac ako veľa a uvedomuje si, že k cieľu je síce dlhá a namáhavá cesta, ale je zmysel sa na ňu vybrať. Už má niekoľko vzorov v okolí. Domov bude nosiť dobré známky.

Pozor na osamelosť

Na čo treba rodičov kozorožca určite upozorniť, je, aby dohliadli na to, aby malo ich dieťa napriek všetkému nejakých kamarátov, organizovať mu napríklad detské párty. Ak sa totiž povznesú na to, že najradšej trávi čas v spoločnosti preňho starých ľudí, môže sa onedlho cítiť veľmi osamelo. A tento pocit ostáva dlho…

Úspech nadovšetko

Ak si má vybrať medzi individuálnym a spoločenským športom, určite siahne po prvej možnosti, kde dostane príležitosť vyniknúť, kde si ho skôr všimnú. Kozorožec potrebuje bodovať, úspech je preňho dôležitejší ako čokoľvek iné. On nemusí byť prvý, táto túžba patrí levovi, ale potrebuje si odfajkovať ciele, ktoré si stanovil.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #súkromie #úspech #škola #osamelosť #kamarát #cieľ #znamenie kozorožec

+ Tréning s priateľmi prinesie zábavu a zlepší výkonnosť.
Nebojte sa požiadať o zvýšenie platu, zaslúžite si to....

+ Pomáhajte s triedením odpadu, deti uvidia ako vám na tom záleží.
Zopár vecí sa pokazilo, avšak to nemusí byť len...