Svokra ako priateľ či nepriateľ? Tieto pravidlá sa hodia

Vzťah so svokrou majte od začiatku pod kontrolou.

14.09.2016 09:00
Pomoc, moja svokra je manipulátor Foto:
Pomoc, svokra mi ničí život!
debata

Žiadne veľké očakávania

Kto veľa neočakáva, nesklame sa. Ak po prvom stretnutí so svokrou zostanete nohami pevne na zemi, podobne, ako keď spoznáte iného cudzieho človeka, môžete si ušetriť problémy. Prvé stretnutie totiž môže byť klamlivé – každý sa chce ukázať v dobrom svetle, aj ona. Ak nadobudnete pocit, aká je milá, nekonfliktná a múdra, môže byť následné vytriezvenie kruté.

Získajte si ju

Opýtajte sa partnera, aké jeho matka je, čo má rada a čo nie. Ste v rodine nová a tak sa od vás očakáva, že budete milá a prispôsobivá. Malé darčeky či komplimety nezaškodia. Ak sa dozviete, že rada varí, pochváľte jej jedlá… Naopak, ak viete, že o šport sa vôbec nezaujíma, témy na spoločných stretnutiach ani nezačínajte. Buďte jednoducho v istom predstihu.

Spojte sa s partnerom

Po čase zrejme príde medzi vami a svokrou aj k istým nezhodám či výmene názorov. Ale vy sa usitite, že partnera máte na svojej strane. Je dôležité vedieť, či sa vás zastane a že matke dá najavo, kto v jeho živote stojí na prvom mieste.

Komunikujte

Prípadné nezhody riešte. Ak je to možné, v kľude. Predídete tak hysterickým reakciám, kedy sa svokra môže ukázať v plnej sile. Ak ste sa snažili, ale cez isté hranice sa prejsť už nedá, zachovávajte istý odstup. Buďte milá, ale k telu si ju nepúšťajte.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #svokra #konflikt #riešenie #nezhody

+ Jedzte, čo vám prospieva, naopak vyraďte nezdravé cukry a tuky. Snažte sa robiť všetko tak ako najlepšie viete,...

+ Jedzte to po čom sa cítite vo vlastnom tele dobre.
Nebojte sa toho, že by ste niečo pokazili, ak tak urobíte aj...