Päť vecí, pre ktoré sa mamy nemusia ospravedlňovať

Matky to dozaista poznajú. Keď sa to týka ich detí, dokážu sa ospravedlniť za každú maličkosť. Ale to netreba, stop!

15.09.2016 11:00
leto, dovolenka, slnko, slnečné okuliare,... Foto:
Mama s dieťaťom to vie!
debata

Telka to istí

Pravdaže je pre dieťa lepší program vyjsť si s ním do parku, naplánovať celodenný výlet aj s tatinom, čítať si s ním knižku alebo vymyslieť spoločne svoju vlastnú kreatívnu hru. V skutočnosti je to však inak, pretože je okrem dieťaťa je tu ešte domácnosť, nákupy, varenie, žehlenie, nezodpovedané e-maily a iné vybavovačky. Takže koniec mýtu. Ten, kto na obmedzený čas posadí svoje dieťa pred televízor, sa ani náhodou nemusí ospravedlňovať.

Chaos medzi hračkami

Kto má deti, má aj hračky. A tieto hračky u nikoho neležia čisté, nedotknuté a zastrčené kdesi v sterilných zásuvkách. To by bolo! Deti majú hračky na to, aby sa s nimi hrali a je logické, že ich častokrát nechávajú len tak – pohodené „všade, kam sa pozrieš“. Máte sa návšteve, matke či svokre ospravedlňovať za to, že váš byt vyzerá ako po výbuchu? Ani náhodou! Je to detský svet a do vášho bytu jednoducho patrí.

Deti mi nechýbajú

V podstate má každá matka na výber – ostať doma s deťmi, alebo sa vrátiť (skoro) do práce. Sú ženy, ktoré materstvo nezvládajú „ľavou zadnou“, hoci po ňom niekoľko rokov túžili. Nedokážu už viac robiť program pre dieťa a medzi štyrmi stenami sa cítia príliš osamelo. A po druhé, chceli by žiť aj niečím iným, ešte niečo dosiahnuť, predchádzajúci život im odrazu chýba. Ženy, ktoré sa v týchto riadkoch našli, by sa rozhodne nemali zle cítiť.

Šup s fotkami na facebook

Túto tendenciu majú najmä ženy. Svoje deti neustále fotografujú a fotografie, podarené aj nepodarené, rýchlo zdieľajú na sociálnych sieťach. Lenže to sa nepáči všetkým. Sú priatelia alebo „sledovači“, ktorým takéto fotografie poriadne pijú krv. Považujú ich za nudné a je ich veľmi veľa. A čo teraz? Komu sa nepáči, môže odísť.

Tehotenské kilečká? No a?

Sú na vás vaše tehotenské kilá aj po troch rokoch nalepené a nie a nie sa odlepiť? No a? Nepotrebujete sa pre ne cítiť vinne, ani sa za ne nikomu ospravedlňovať. Schudnete, keď dieťa trochu vyrastie a vy budete mať na seba viac času.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ospravedlnenie #facebook #televízor #chaos #neporiadok #hračky

+ Zamerajte sa na konzistentnosť, to je kľúč k úspechu.
V práci bude pre vás ťažké sa rozhodnúť, popremýšľať nad...

+ Tréning s priateľmi prinesie zábavu a zlepší výkonnosť.
Nebojte sa požiadať o zvýšenie platu, zaslúžite si to....