Oholiť hlavu, dojčiť len večer - aké bizarné rady dostávajú mamičky?

Materstvo nie je jednoduchá vec. Najmä prvorodičky sú často vydesené tým, čo ich vlastne s príchodom bábätka čaká. Mnohé sa spoliehajú na rady blízkych, rodiny či priateliek.

20.08.2016 08:00
materstvo, tehotenstvo, tehotná Foto:
Viete, že mamičky zvyknú dostávať skutočne netradičné rady?
debata

Z trošku inej strany sa však na materstvo pozrel britský server Mumsnet, ktorý urobil prieskum medzi svojimi čitateľkami. Opýtal sa ich, aké najbizarnejšie či najhoršie rady k výchove a starostlivosti malého uzlíka radosti dostali. Niektoré skutočne prekvapia.

Jedna z mamičiek prezradila, že jej kamarátka tvrdila, že musí dieťaťu dávať čiapku aj v uzatvorenej miestnosti. Samozrejme, aby ho udržala v teple. Táto dáma dostala tiež radu, aby dieťa nedojčila počas dňa. Vraj, aby ho udržala bdelé.

Ďalšia z užívateliek v debate priznala, že ešte pár rokov dozadu boli ľudia z jej rodiny presvedčení, že keď bábätku oholia hlavu tesne po pôrode, podporia tak rast vlasov, ktoré budú navyše kučeravé. Šokovala aj iná mamička – ale humornou historkou. „Môj otec si myslel, že deti neotvoria oči celých šesť týždňov od pôrodu. Ako mačiatka,“ napísala na webe.

Medzi radami sa objavili aj tie, ktoré sa týkali prejavov materinskej lásky. Menej objatí a bozkov, znela rada v jednej domácnosti. Vraj aby z dieťatka výrastol nezávislý jedinec.

V bohatom zozname bizarných rád a odporúčaní sa objavili aj niekdajšie povery. Napríklad, že v Rumunsku sa neodporúča nechávať dieťa pri otvorenom okne v noci alebo ho nenechávať za tmy vonku, kým nie je pokrstené – vraj aby mu neublížili duchovia.

A čo vy, milé dámy – mamičky? Pamätáte si ešte na tú najbizarnejši­u radu?

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pomoc #žena #materstvo #rada

+ Vyberajte vhodný typ hydratácie práve pre svoju pokožku.
Šetrite, avšak si dávajte pozor na čom šetríte....

+ Nezabúdajte na preventívne prehliadky aj keď sa cítite dobre.
Staré dlhy sa vyriešia, cítite finančnú úľavu....