Nech žiari farbami! Záhradná párty pre deti

Oslava konca školského roka či narodeniny? Ak premýšľate, kde usporiadať vašim ratolestiam oslavu, leto ponúka to najlepšie miesto - párty urobte vonku!

09.07.2016 11:00
párty, deti, oslava Foto:
Na detskej párty si nechajte záležať, ratolesti to ocenia.
debata

Správny dátum

Ešte skôr, ako sa pustíte do príprav záhradnej párty, dobre si premyslite dátum jej konania. Pri menších deťoch treba komunikovať s ich rodičmi, aby si vedeli dopredu rezervovať termín. Leto je časom dovoleniek a ak termíny v predstihu neoveríte, môže sa stať, že najlepší kamaráti vašej ratolesti na párty nebudú môcť prísť. Až po pevne stanovenom termíne sa pustite do výroby pozvánok.

Výzdoba musí byť

Detská párty si žiada farby! Do výzdoby „miesta činu“ zapojte aj deti, ony najlepšie vedia, čo sa im páči. Balóniky, papierové čiapky či farebné lampióny skvelo navodia atmosféru zábavy. Nezaobídete sa ani bez obrúskov s veselými či rozprávkovými motívmi, deti sa na párty zašpinia raz-dva.

Párty by nemala trvať do nekonečna, dve-tri... Foto: SHUTTERSTOCK
párty, deti Párty by nemala trvať do nekonečna, dve-tri hodinky celkom stačia.

Jednoduché občerstvenie

Zamerajte sa na chutné „jednohubky“ či minibagetky, s ktorými si poradia aj malé detské rúčky. Populárne malé bábovky – cukcake – sú vhodnou sladkou voľbou, nielen deti ocenia ich efektný vzhľad. Letná párty bez zmrzliny sa ani neráta! Namiesto kupovaných produktov pripravte domáce nanuky či zmrzlinové sendviče.

Pohár pre každého

Namiesto zháňania množstva pohárov rozdajte na začiatku párty každému dieťaťu jeho pohár, odlíšte ich slamkou či nálepkou. Alebo siahnite po pohároch s obrázkami zvierat či rozprávkových postavičiek a každý si nájde svoj obľúbený.

Maľovanie na tvár - deti ho milujú. Foto: SHUTTERSTOCK
deti, párty Maľovanie na tvár - deti ho milujú.

Párty nepredlžujte

Tri hodiny na detskú párty úplne postačia, takýto čas ich udržíte aktívne a v strehu. Dopredu pouvažujte nad spoločnými hrami, ktorými rozprúdite zábavu. Zapôsobíte aj farbami na tvár, deti sa pri maľovaní rozhodne nebudú nudiť.

Článok vyšiel v novej ženskej prílohe Pravdy – v magazíne MiA.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #deti #príprava #oslava #párty #ženský magazín MiA

+ Čas na detoxikáciu, obnovte svoje fyzické sily.
Váš dávny sen sa môže splniť už čoskoro, preto na tom...

+ Humor nech vás neopúšťa a to za každých okolností.
V práci všetko zvládnete ľavou zadnou, nemáte sa čoho...