Anketa: Prečo ženy odmietajú manželovo priezvisko?

Vydať sa, to áno, všetkými desiatimi! Je veľa žien, ktoré si už odmalička vizualizujú svoj deň D a tešia sa naň. Budú najkrajšie nevesty pod slnkom a ich svadba bude veľkolepá.

29.06.2016 13:00
rodina, deti, rodičia Foto:
Rodina, v ktorej má mama iné priezvisko. No a?
debata

Typické pre dievčatá v puberte, ale častokrát aj neskôr. Napísať si na papier meno s priezviskom aktuálneho partnera. Ako by to asi znelo? Častokrát lepšie, ako naše dievčenské meno. Napriek tomu si však mnohé ženy po svadbe ponechávajú svoje priezvisko. Prečo to robia a ako a či vôbec sa to dotkne partnera? Opýtali sme sa vás.

Jana (32)

Môj príbeh bol netradičný, ako z minulosti, alebo zo zlého seriálu, našťastie sa všetko obrátilo na dobré. Môj partner mal totiž krátko pred svadbou aféru. Avšak sme obaja z dediny a už boli rozposlané svadobné oznámenia a náš potomok na ceste… Mala som ťažkú krízu, s ktorou som sa zdôverila len najlepšej kamarátke a šesť mesiacov po svadbe som si vyčítala, že som si to nerozmyslela. Jeho priezvisko som neprijala, pretože som neverila, že náš vzťah prežije. Pred známymi som to zahmlievala, kým sa dalo. Našťastie, niekto tam hore to chcel inak a my sme dnes spolu takí šťastní, že viac to asi ani nejde.

Vanesa (27)

V prvom rade sa k môjmu menu hodí moje dievčenské priezvisko oveľa, oveľa viac. Netajím sa tým, že manžel má tuctové priezvisko, s ktorým sa aj on sám ťažko vyrovnával. Deťom sme ho „prišili“ tiež, pre pokoj v rodine, ale ja som si svoje vybojovala (smiech). Mimochodom, môj otec mal veľkú radosť! Manžel nereptal, naopak, veď žijeme v modernom svete a rodinou sme bez ohľadu na to, či mám rovnaké alebo iné priezviská.

Michaela (31)

Zvažovala som obe priezviská cez pomlčku, pretože svojho som sa ani náhodou vzdať nemienila. Rozbehla som si s ním už nádejnú kariéru fotografky a veľa ľudí ma pod nim registruje. Manžela to však pravdaže, veľmi ranilo, preto som si vzala aj jeho priezvisko. Keďže však nasleduje po mene, dá sa skrátiť (na začiatočné písmeno s bodkou), pričom dôležité ostáva predsa len to moje pôvodné (smiech).

Hana (30)

Môj manžel má dlhé a nepekné priezvisko a ja som na seba takýmto štýlom nechcela upozorňovať. Priznám sa, že som s tým mala veľký problém, vlastne obaja. Chvíľu som rozmýšľala nad tým, že to z lásky spravím, ale nedokázala som sa s ním stotožniť! Neviem, či to niekto predo mnou už zažil, ale ja dostala som akýsi silný pocit, že zradím svoje vlastné priezvisko, že mi doteraz bolo dobré, prežila som s ním celý život. Jednoducho som manželovo priezvisko nedokázala prijať, to bolo celé. Všetko ostatné áno!

Ivona (29)

Otec si to prial, inak by naše netradičné priezvisko so zaujímavým príbehom vymrelo. Jedináčik som nielen ja, ale aj on. Keďže má môj muž so svokrom mimoriadne dobrý vzťah (chodia spolu na ryby aj na pivo), dlho neprotestoval. Moje priezvisko zdedili aj naše tri deti.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kríza #problém #svadba #manžel #potomok #vydaj #aféra #priezvisko

+ Nemeňte svoje stravovacie návyky, momentálne je vaše telo spokojné.
Práca, ktorú milujete, prinesie neočakávaný...

+ Naštudujte si svoje možnosti a začnite sa podľa nich správať.
Mali by ste si uvedomiť, čo ste dokázali a nebyť...