Najzvedavejšie z najzvedavejších! Dieťa v znamení blížencov

Každé dieťa je zvedavé... Ale to, čo sa narodilo v znamení blížencov (druhá polovica mája, prvá polovica júna), je azda najzvedavejšie z najzvedavejších.

09.06.2016 15:00
blíženci, Foto:
Dieťa v znamení blížencov.
debata

Čím viac zatĺkate…

Tajomstvá uňho nemajú šancu. Nesnažte sa pred ním niečo zatajiť. Čím viac zatĺkate, tým väčší je jeho hlad po rozlúsknutí tejto záhady. Neskôr bude mať malý blíženec rád aj klebety, lebo aj to sú, napokon, informácie… Ale v detstve ešte nie, ešte počkajme. Teraz si vystačí s encyklopédiami. Dieťatko so zapichnutým noštekom v knižke.

Bude sa dobre učiť

Určite sa bude dobre učiť. Už v materskej škôlke sa bude vyznačovať touto črtou: Počas hrania či behania na dvore nervózne (stráca čas), ale pri stole s pracovným zošitom najšťastnejšie. Hoci nepatrí k introvertom, neskutočne rado študuje, učí sa niečo nové, píše, číta. Každá nová informácia pre blíženca dobrá!

Zdieľanie informácií

Ale pozor! Ak by si tieto nadobudnuté vedomosti nechalo pre seba, to by nebolo ono. Neskôr bude mať učiteľské sklony. Ale teraz sa aspoň rado podelí o to, čo sa naučil, so spolužiakmi. Dieťa v znamení blížencov sa rado hráva na školu. Rado vysvetľuje, rado odpovedá na kvízy, rado sa zúčastňuje vedomostných súťaží a olympiád. Určite radšej akoby športovalo.

Obklopiť ho trpezlivosťou

Toto dieťa potrebuje láskavých rodičov, ale v prvom rade trpezlivých. Otázok na rodičov bude mať určite viac, ako deti v ostatných znameniach. Ale ono potrebuje aj uspokojivé odpovede! Hoci šport je preňho tak trochu premárnený čas, treba ho k nemu odmalička viesť. Kde by si mohlo inak vybiť energiu, prísť do kolektívu a na chvíľu zavrieť svoje ústočka, ktoré melú ako verklík?

Ľahko sa vzdávajú

Rodičov malých blížencov treba upozorniť ešte na jeden fakt. Známe o nich totiž je, že vyskúšajú veľa činností a majú veľa záľub, no v máloktorej zotrvajú. Baví ich viac skúšať, ako sa niečomu skutočne oddať. Dobré by bolo odmalička ho motivovať a vychovávať k tomu, aby sa tak jednoducho nevzdávalo. Občas treba aj vydržať…

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #trpezlivosť #tajomstvo #zvedavosť #vedomosti #znamenie blíženci

+ Zdravé stravovanie je tak dôležité ako pravidelný tréning.
Spríjemniť deň si môžete aj bez veľkého míňania...

+ Problémy, ktoré vás trápia ste si spôsobili sami svojou nezodpovednosťou.
Ošetrenie u zubára si bude...