Fotíte svoje ratolesti na sociálne siete? Ako to robiť správne!

Určite poznáte aspoň jednu. Možno jednou z nich sama ste. Mamička, ktorá miluje fotografovať svoje dieťa.

16.05.2016 13:00
Fotografovať sa s dieťatom sa stalo veľmi... Foto:
Fotografovať sa s dieťatom sa stalo veľmi populárne.
debata

Dnešná digitálna doba a čas zdieľania informácií na sociálnych sieťach prebudil túžbu mnohých mamičiek v tom, aby sa pýšili svojimi ratolesťami. Začína sa už od kolísky a postupne pokračuje až do momentu, kým samotné dieťa nepovie dosť.

Niekedy môžu byť podobné zábery už trochu opozerané, občas ich je na sociálnych sieťach príliš veľa. A niekedy sú celkom nevydarené a nudné. Ak sa práve tomu chcete vyhnúť, mali by ste poznať pár pravidiel, ako deti fotiť.

Pózovanie

Deti do istého veku nedokážu poriadne pózovať, pretože ich pozornosť je rozptýlená. Ideálne je zamestnať ich hračkou alebo knihou. Na fotke to bude vyzerať príjemne a dieťa sa pred objektívom upokojí. Alternatívou je aj jedlo. Musíte však rátať s tým, že sa dieťa možno umaže, kým vy budete zachytávať momentky s ním.

Scéna

Popularita záberov, na ktorých dieťa leží v koši, alebo je zamaskované do zvieracieho kostýmu s namaľovanou tváričkou v umelom zátiší divadelných kulís? To tu už bolo a možno spravíte lepšie, keď podobné momentky opakovať nebudete. Skúste byť prirodzená. Fotografujte dieťa v jeho prirodzenom prostredí, alebo si voľte momenty, keď spoznáva niečo celkom nové a je fascinované – napríklad prvá návšteva ZOO, detské predstavenie, výlet do zábavného parku.

Oblečenie

Výber v obchodoch dnes umožňuje dieťa doslova „nastajlovať“ ako dospelú osobu. Skutočne to však chcete takto? Na deťoch je predsa roztomilá ich detskosť, nevinnosť a zachytiť ich v čo najväčšej prirodzenosti sa vo výsledku ukáže ako omnoho efektnejšie, než z nich robiť od útleho veku modelky či manekýnov ako do časopisu.

Vy a dieťa

Ak túžite byť na fotografiách s ratolesťami aj vy, potrebujete ešte jeden prst na spúšti. Fotografujte sa tak na oslavách či napríklad pri rodinnom výlete do parku alebo na opekačke. Momentky s dieťaťom však môžu byť napríklad aj typu selfie. Moderná doba k nim priam vyzýva a výsledok môže pôsobiť humorne.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #dieťa #matka #fotografovanie #ako na to #fotka

+ Motivácia príde, keď stanovíte jasné ciele vo vašom športe.
Zariaďujte si bývanie podľa vašich predstáv,...

+ Súťažný duch vás posunie ďalej, než ste si mysleli.
Finančná nezávislosť je na dosah, pokračujte v úsilí....