Ste pracujúca mama? Aj vy si občas môžete vyložiť nohy na stôl

Práca a rodina je ako rozbehnutý kolotoč, z ktorého je dobré občas vyskočiť. A len tak si vychutnať celkom obyčajné veci...

05.05.2016 11:00
dieťa, mama Foto:
Ako pracujúca mama máte milión povinností. Poznáte to aj vy?
debata

Vyspať sa do sýta

Spánok je niečo, čo si pri malom dieťati nie vždy užijete. V kombinácií s prácou je to ešte ťažšie. Ako na to? Aspoň jeden deň v týždni, napríklad počas víkendu, si doprajte spánku, koľko sa vám žiada. Dohodnite sa s partnerom, že sa ráno postará o vášho potomka a vy leňošte.

Vychutnať si rannú kávu

Kde sú tie časy, keď ste si ráno čítali noviny, chrumkali croissant a vychutnávali silnú kávu… V mysli spriadate plán, ako by sa to dalo, aspoň občas. Tu je návod! Vypravte vašu ratolesť ako obyčajne do škôlky a ešte skôr, než prídete do práce, doprajte si raňajky v príjemnej kaviarni. Sama, len so svojou kávou. Raz za týždeň by ste si to mohli dovoliť, čo poviete?

Bez výčitiek svedomia nerobiť nič

Neviete ako, ale zrazu ste doma zostali sama. V tichu a kľude. Len tak si vyložíte nohy na stôl a vezmete do rúk knihu či lak na nechty… Nie, navstávajte, špinavá bielizen aj neporiadok v izbe vašej ratolesti počkajú. Bez výčitiek si užite pokoj a vychutnajte činnosť, pri ktorej si oddýchnete.

Už túto nedeľu, 8. mája, je Deň matiek. Pri všetkých povinnostiach si spomeňte na tú vašu a skúste ju potešiť. Či už návštevou, pozvaním na obed, kyticou kvetov alebo inou maličkosťou. Ponúkame inšpirácie.

Náhrdelník s príveskami v zlatej farbe Pieces...
Dove DermaSpa Youthful Vitality telový krém...
+7Kovová podložka pod hrniec v tvare srdca,...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #dieťa #darček #mama #Deň matiek #kvet

+ Múčne výrobky vám začnú spôsobovať mierne ťažkosti.
Ak vám niečo nejde, mali by ste to odložiť na lepší čas....

+ Pokúste sa prestať so závislosťami, škodia vám viac ako si myslíte.
Nemôžete myslieť len v prospech seba, mali...