Kto tancuje na svadbe s kým a kedy začať trénovať? Tipy od odborníka

Otvárací tanec je jedným z vrcholov svadobnej párty pre mnohých snúbencov a ich hostí.

28.04.2016 17:00
svadobná fotografia, nevesta Foto:
Ilustračné foto.
debata

Na čo si treba dať pozor, aby svadba vyšla podľa predstáv? Pre rakúsky časopis Woman prezradil odborník na tanec a vedúci tanečnej školy Schwebach, Thomas Schwebach.

Musí to byť valčík?

V skutočnosti nejde o klasický viedenský valčík. Veľa párov si myslí, že sa pre túto mimoriadnu chvíľu jednoducho nehodí – je rýchly, hektický a stresujúci. „Zažili sme páry, ktoré preferovali skôr rumbu, blues alebo pomalý valčík a svoj prvý tanec tým pádom prezentovali ako príjemný a autentický,“ vysvetlil Thomas Schwebach.

Kedy začať trénovať?

Platí pravidlo: Tancovať sa naučí každý, kto má na to čas. Thomas Schwebach upozorňuje: „Vydávate sa len raz! Na cvičenie si vyhraďte aspoň tri, ideálne šesť mesiacov. Krátko pred svadbou si možno objednať aj malú choreografiu alebo pár súkromných hodín.“

Ktorý tanečný štýl sa hodí?

Veľa párov tancuje na svoje obľúbené piesne, uprednostňujú svojich obľúbených umelcov alebo aspoň žáner, ktorý sa im páči. Tanec sa volí podľa rytmu hudby. Často to býva aj zmes dvoch až troch piesní. Schwebach odporúča: „Menej je viac aj v tomto prípade. Príjemné hudobné tempo, pár romantických tanečných čísel a autentická záverečná póza a búrlivý potlesk vrátane sĺz je zaručený!“

Kto tancuje s kým?

O tom, kto po prvom tanci nasleduje nevestu a ženícha, rozhoduje pár. „V klasickom poradí by mali dostať prednosť rodičia svadobného páru, potom svedkovia a nakoniec blízki príbuzní,“ radí Schwebach.

Aké tance by mal svadobný pár ovládať?

Záleží to od toho, aká hudba sa hrá. Ak hrá na svadbe kapela, osožné sú v každom prípade boogie, foxtrot a valčík. Pri dídžejovi a disco rytmoch odborník odporúča disco-sambu a discofox.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #svadba #tanec #nevesta #mladomanželia #valčík #potlesk #foxtrot

+ Joga a meditácia posilnia nielen telo, ale aj myseľ.
Uznania za tvrdú prácu sú na dosah, vytrvajte v úsilí....

+ Udržiavajte telo v tom najlepšom stave, nech príde čokoľvek.
Nikto nemôže za vaše zlyhania, len vy sami....