Dieťa v znamení barana: Aktívne, hlučné s odporom k autoritám

Vládcom slnečného, jarného znamenia barana je bojovná planéta Mars. A preto majú barani spoločnú nielen bojovnosť a silu, ale aj odpor k autoritám a tiež elán do života bez prekážok.

08.04.2016 15:00
debata
Dieťa v znamení barana. Foto: SHUTTERSTOCK
znamenie baran, baran Dieťa v znamení barana.

Domov s modrinami

Už malí barani zvládajú prekážky hravo, pretože sa rútia proti múru. Hlavičky majú tvrdé a rodičia týchto stvorení môžu potvrdiť, že im chýba pud sebazáchovy. Problém vidia málokde, vnímajú ho ako výzvu do boja. Aj preto majú veľa zranení, domov sa vracajú s rozbitými kolenami, modrinami, na tele už od detstva zanechávajú jazvy, rozbitá hlava nie je výnimkou.

Všetko sa dá

Dá sa všetko, je heslo aj tohto malého bojovníka. Strach toto dieťa nepozná, ten rastie vekom. Dôležitým upozornením je, že baran si už v detstve vytvára odpor voči autoritám, najradšej by sám panoval. Ak si má autoritu obľúbiť, musí ju uznávať, inak to dopadne zle nedobre. Učiteľ, vychovávateľ a rodič, to sú kľúčové osobnosti, ktoré musia vedieť, ako na toto dieťa.

Nervy zo železa

Ak niekto v triede dostáva najviac poznámok, potom to okrem ďalšieho ohnivého znamenia leva, bude celkom určite malý baran. Je živý, aktívny, hlučný a neustále v pohybe. Nudiť sa nesmie, vyžaduje veľmi veľa pozornosti a rád ju na seba púta. Býva rád centrom pozornosti a dobre sa cíti, keď ho počúvajú. Veľmi vyčerpávajúce dieťa, potrebuje rodičov s nervami zo železa.

Veľa pozornosti a slobody

Toto dieťa síce potrebuje veľa pozornosti, ale nemenej slobody. Je potrebné dovoliť mu, čo sa dá. Na zákazy reaguje po svojom, vzopretím. V takých prípadoch sa cíti ako v klietke a okamžite sa začne búriť a protestovať. Celkom určite treba malého barana „zamestnať“ nejakým športom, vybrať mu taký, ktorý ho nikdy nezačne nudiť a bude sa mu môcť naplno a s vášňou venovať.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #oheň #zranenie #autorita #sila #znamenie baran #modrina #bojovnosť

+ Flexibilita a prispôsobivosť vám otvoria nové cesty.
Momentálne nemíňajte peniaze na veci, ktoré nepotrebujete....

+ Nezabúdajte na vitamíny a tekutiny, vaše telo ich práve teraz potrebuje.
Tvrdo pracujte, ale nezabúdajte na...